Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 21

Kirkilas nori būti prezidentu (atnaujinta 19.32 val.)

Socialdemokratų partijos pirmininkas neatmeta galimybės dalyvauti prezidento rinkimuose.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po šeštadienio popietę vykusio socialdemokratų prezidiumo Gediminas Kirkilas žurnalistams teigė, kad šiuo metu partija svarsto penkias kandidatūras į pirmininko postą: G.Kirkilo, Algirdo Butkevičiaus, Vytenio Andriukaičio, Juozo Oleko ir Zigmanto Balčyčio.

Aiškiai vėluojam su prezidento kandidatūra. Tikrai pavėluotas dalykas, jei žymiai anksčiau išsikeltume, tai būtų žymiai rimtesnis pasiruošimas, – bendražygius kritikavo Juozas Olekas.G.Kirkilas teigė manantis, kad būsimasis pirmininkas turėtų tapti ir partijos kandidatu prezidento rinkimuose. „Kadangi sutapo mūsų partijos pirmininko rinkimai su prezidento rinkimais ir rinkimais į Europos parlamentą, tai įsivaizduoju, kad naujasis partijos pirmininkas galėtų būti kandidatu  į prezidentus“, – kalbėjo politikas.

Apie tai, kad galbūt būtų galima paremti nepartinį kandidatą, pasak G.Kirkilo nebuvo svarstoma: „Ne, tokių versijų nebuvo – skyriai kategoriškai kelia klausimą, kad partija turi turėti savo partijos kandidatą“

Paklaustas, ar pats tikisi būti tiek partijos pirmininku, tiek kandidatu į prezidento postą, dabartinis Seimo opozicijos lyderis atsakė trumpai – „Aišku“, nors užkulisiuose šnekama, kad realiausias kandidatas į partijos pirmininko postą – Zigmantas Balčytis.

Kandidatai – kovą

Nei socialdemokratų partijos prezidiume, nei taryboje nedalyvavo šios partijos garbės pirmininkas Algirdas Mykolas Brazauskas, viešojoje erdvėje taip pat minimas kaip galimas kandidatas į prezidentus.

G.Kirkilas teigė, kad kai kurie socialdemokratų partijos skyriai palaiko A.M.Brazausko kandidatūrą, tačiau liko prie savo nuomonės, kad dalyvauti prezidento rinkimuose turėtų partijos pirmininkas.

„Mano nuomonė tokia (kad prezidento rinkimuose turi dalyvauti partijos pirmininkas – aut. past.), tikiuosi, kad suvažiavimas tą nuomonę palaikys“,– sakė buvęs premjeras.

Šeštadienį vykusiame socialdemokratų tarybos posėdyje slaptu  balsavimu nuspręsta, kas turėtų dalyvauti Europos parlamento rinkimuose. Per 50 kandidatų šiandien buvo reitinguojami, o kovo 6 dieną bus aiškus galutinis partijos rinkiminis sąrašas, kurį sudarys 25 kandidatai. Taip pat kovo mėnesį paaiškės šios partijos kandidatas į prezidentus.

Olekas: per vėlai siūlom kandidatą

Tokius gan vėlyvus socialdemokratų žingsnius kritikavo kandidatas į partijos pirmininkus Juozas Olekas. „Aiškiai vėluojam su prezidento kandidatūra. Tikrai pavėluotas dalykas, jei žymiai anksčiau išsikeltume, tai būtų žymiai rimtesnis pasiruošimas“, – savo bendražygius kritikavo kandidatas į pirmininkus J.Olekas.

Taip pat jis užsiminė, kad socialdemokratams reikėtų daugiau bendrauti su kitomis partijomis – remti valstiečius liaudininkus, tautinių mažumų partijas. Esą taip sustiprėtų socialdemokratų pozicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius