Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 19 /17:17

F.Kirkorovas įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą

Migracijos departamentas, Užsienio reikalų ministerijos prašymu, penkeriems metams įtraukė Rusijos atlikėją Filipą Kirkorovą į nepageidaujamų asmenų sąrašą Lietuvoje. Draudimas atlikėjui atvykti į Lietuvą įsigalioja nuo sausio 19 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Filipas Kirkorovas
Filipas Kirkorovas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Viešai Krymo okupaciją pateisinantys atlikėjai neturėtų būti toleruojami nei vienoje demokratiškoje valstybėje. Turime vienareikšmišką poziciją tokių veikėjų klausimu, todėl abejonių dėl F.Kirkorovo įtraukimo į nepageidaujamų Lietuvoje žmonių sąrašą nekilo“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pirmadienį Užsienio reikalų ministerija Migracijos departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos perdavė teikimą, kuriuo prašoma Rusijos ir Bulgarijos pilietį Filipą Kirkorovą įtraukti į užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, nacionalinį sąrašą.

15min primena, kad svarstymai plėsti vadinamąjį juodąjį sąrašą viešojoje erdvėje kilo paaiškėjus, kad subsidijos už neįvykusius ar perkeltus kultūros renginius buvo skirtos Rusijos atlikėjų Filipo Kirkorovo ir Michailo Šufutinskio koncertus planavusioms bendrovėms.

Lietuvos meno kūrėjų asociacija (LMKA) pirmadienį išplatino kreipimąsi, skirtą Prezidentui, Seimo Pirmininkei, Ministrei pirmininkei ir Seimo kultūros komitetui. Jame LMKA piktinasi, kad „Rusijos popmuzikos atstovų propaguotojams mokesčių mokėtojų pinigai skiriami be jokių konkursų vien už tai, kad nebuvo suorganizuoti ar atidėti koncertai“. Taip pat asociacija kritikuoja LKT sprendimus, teigia, kad Rusijos atlikėjų koncertų organizatoriams paskirtos subsidijos neatitinka Kultūros ministro įsakymo bei naujosios Vyriausybės koalicijos sutartyje deklaruojamų vertybių.

Lietuvoje vykstantiems viešiesiems renginiams, kuriuose dalyvauja veikėjai, legitimuojantys Krymo ir dalies Donbaso regiono okupaciją, taip pat pasmerkė Lietuvos ukrainiečių bendruomenės ir kultūros bei visuomeniniai veikėjai.

M.Zacharova: Neįsileisdama atlikėjų Lietuva nori išnaikinti draugišką požiūrį į Rusiją

Uždrausdama kai kuriems atlikėjams atvykti į šalį Lietuva siekia išnaikinti draugišką savo gyventojų požiūrį į Rusiją, sako šios šalies Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovė.

„Apgailestaujame, kad nedori Lietuvos politikai kultūrą naudoja, siekdami išnaikinti draugišką Lietuvos piliečių požiūrį į mūsų šalį“, – antradienį sakė Rusijos URM atstovė Marija Zacharova.

Taip ji komentavo Lietuvos sprendimą į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtraukti Bulgarijos ir Rusijos pilietį, žinomą dainininką F.Kirkorovą.

„Norėtume pažymėti, kad represinis požiūris į artistus tapo tikra naujų Europos demokratijų vizitine kortele“, – teigė M.Zacharova.

Anot jos, ne pirmą kartą oficialusis Vilnius „intriguoja“ Rusijos artistų atžvilgiu.

„Anksčiau į šalį nebuvo įleistas A.V.Aleksandrovo dainų ir šokių ansamblis, dainininkai G.Lepsas ir O.Gazmanovas“, – priminė URM atstovė.

Absurdišku kaltinimu ir visiška kvailyste ji pavadino Lietuvos politikų teiginius, kad F.Kirkorovas ir kiti Rusijos atlikėjai yra tapę „minkštosios galios“ įrankiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius