-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 06 /13:46

Kita registracija, panašūs sunkumai: Vilniuje užregistruoti vaiką į baseiną – misija neįmanoma

Vilniečiai jau ir pamiršo, kaip tekdavo naktį atsikėlus registruoti savo vaikus į Vilniaus darželius. Sistema strigdavo, reikalaudavo jungtis iš naujo. Vietų Vilniaus darželiuose per pastaruosius metus padaugėjo ir, nors ne visi patenka ten, kur labiausiai norėtų, problema jau mažesnė. Tačiau norėdami savo vaiką registruoti į baseiną, tėvai vėl sako susidūrę su tokiais pačiais sunkumais.
Vilniuje atidaromas Fabijoniškių baseinas
Fabijoniškių baseinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Skuba registruoti

Prasidėjus naujiems mokslo metams tėvai skuba savo atžalas registruoti į neformaliojo ugdymo užsiėmimus – įvairius būrelius. Vienas iš tikrai geidžiamų sostinėje yra baseinas.

Jų pertekliumi Vilnius girtis negali, tačiau vis dėlto vietų vienur kitur tikrai yra. Štai, tarkim, Vilniaus moksleivių sveikatos centras, nuo 1990 metų veikianti Vilniaus miesto neformalaus švietimo ugdymo įstaiga.

Vilniaus moksleivių sveikatos centre yra 25 metrų 4 takų baseinas ir koreguojančios gimnastikos salė.

Joje yra 25 metrų 4 takų baseinas ir koreguojančios gimnastikos salė. Kaip skelbiama centro interneto puslapyje, sveikatos centro grupes lanko per 1000 Vilniaus miesto vaikų.

Tame pačiame puslapyje galima rasti ir pranešimą, kad „registracija numatoma rugsėjo 5 d. 12:00 val, per elektroninius valdžios vartus svietimas.vilnius.lt“.

Ten pat dar ketvirtadienį popiet atsirado ir įspėjimas: „Gerb. Tėveliai, Registracija veikia su trikdžiais. Jei nematote registruojamų ugdytinių, atsijunkite ir junkitės iš naujo. Atsiprašome už nepatogumus.“

Sistema strigo

Su šiais nepatogumais susidūrė ne vienas mama ir tėtis. Kaip 15min rašė Ieva, užrašyti vaikus į baseiną, kurį jie jau ne vienerius metus lankė, nebuvo įmanoma.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaikas baseine
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaikas baseine

„Rugsėjo 05 d. 12:00 per VMS Švietimo skyrių vyksta registracija į neformalų moksleivių ugdymą (baseiną). Deja, sistema, kaip visada, pakibo, vaikų užrašyti jau į ne pirmus metus lankomą baseiną neįmanoma, yra didelė tikimybė, kad su tokiais sistemos trikdžiais vaikai išvis nepateks į norimą baseiną.

Buvo pateiktas pranešimas apie laikinai neveikiančią sistemą, vėliau – kad sistema veikia su trikdžiais, bet užregistruoti vaikų negalime, nes jų tiesiog nerodo sąrašuose!!! Kada pagaliau Vilniaus miesto savivaldybė susitvarkys su savo sistemom?“ – piktinosi vilnietė.

Deja, sistema, kaip visada, pakibo, vaikų užrašyti jau į ne pirmus metus lankomą baseiną neįmanoma.

Panašių skundų netrūko ir socialiniuose tinkluose.

Tiesa, tėvai pasakojo ir apie visiškai kitokias patirtis – kai kuriems sekėsi itin sklandžiai registruoti savo atžalas, tik kilo klausimų, ar tikrai visi užregistruoti vaikai pateks į taip išsvajotą baseiną.

Tačiau jų irgi laukė staigmena. Penktadienį bent dalis vaikus užregistravusių tėvų gavo pranešimus apie sėkmingą priėmimą ir sutarties pasirašymo datą, o popiet jau atėjo atsiprašymai, kad toks pranešimas nukeliavo per klaidą.

Užsiregistravusių – per tūkstantis

Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino, kad trikdžių tikrai buvo, tačiau jie pašalinti.

„Patvirtiname, kad ketvirtadienį, antroje dienos pusėje, buvo trumpam sutrikusi registracijos į baseiną sistema, kai vienu metu itin išaugo prisijungimų prie sistemos skaičius. Serverio darbas operatyviai atkurtas, vilniečiai galėjo sklandžiai užsiregistruoti į baseiną, užuot stovėję „gyvose“ eilėse. Visų tėvelių atsiprašome dėl laikinų trumpų nepatogumų“, – teigta Vilniaus savivaldybės komentare.

Ketvirtadienį, besibaigiant darbo dienai, sistemoje sėkmingai užregistruota jau buvo daugiau nei 900 moksleivių. Penktadienio rytą užsiregistravusiųjų jau buvo 1088. Iš viso šiemet į baseiną bus priimta daugiau kaip 1000 vaikų.

Užsiregistravusiems dar džiaugtis garantuota vieta baseine ankstoka. „Dėl patekimo dar kalbėti anksti, bus matyti vėliau“, – teigė savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius