Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 26

Kitą savaitę Jonavoje aidės šūviai ir griaudės sprogimai – kariuomenė pratybas nusprendė surengti ne poligone, o mieste

Pirmadienį ir antradienį Jonavoje mieste įvyks didžiausios šiais metais Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono pratybos „Aršus vilkas 2“. Jų metu batalionas kartu su priskirtais padaliniais vykdys puolimo operaciją ir naikins miesto objektuose įsitvirtinusius priešiškų pajėgų kovotojus.
Kariškiai Jonavoje
Kariškiai Jonavoje / Srž. Nerijaus Vito nuotr.

Kaip informuoja Krašto apsaugos ministerija, pratybos „Aršus vilkas 2“ unikalios tuo, kad pirmą kartą bataliono istorijoje puolamojo tipo karinė operacija bus vykdoma ne kariniame poligone, kaip įprastai, o Jonavos mieste. Šią idėją noriai parėmė Jonavos miesto gyventojai, leidę jiems priklausančius pastatus panaudoti karių mokymui.

Kartu su algirdiečiais ir priskirtais Karo policijos, Oro gynybos, Artilerijos batalionų padaliniais mokymuose dalyvaus ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, Lietuvos šaulių sąjungos šauliai, Jonavos miesto ir rajono savivaldybės bei Jonavos policijos atstovai. Iš viso pratybose veiks apie 900 karių ir civilių ir 70 kovos technikos vienetų. Kariai dalyvaus su visa karine technika ir ginkluote – sunkiaisiais kulkosvaidžiais ginkluotais šarvuočiais M113, vidutiniais ir lengvaisiais pėstininkų ginklais, mobiliuoju ryšių mazgu, cheminio užterštumo šalinimo įranga. Karo inžinieriai įrengs pontoninę perkėlą per vandens telkinį. Ir savi, ir priešiškas pajėgas imituojantys kariai pratybų metų naudos garsinius šaudmenis bei pirotechniką.

Apie artėjančius mokymus Jonavos mieste informacija pradėta skleisti jau rugsėjo viduryje. Gyventojus perspėti kariams padėjo Jonavos laikraščiai ir televizija, visame mieste kariai kabino plakatus, gyventojai buvo informuojami net šv. Mišių metu Jonavos Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčioje.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas – vienas iš mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" padalinių. Nuo 2008 m. balandžio mėnesio batalionas komplektuojamas tik profesinės karo tarnybos kariais. Aprūpintas naujausia ginkluote ir technika, batalionas yra pasirengęs vykdyti visas 5 straipsnio NATO operacijas Lietuvoje ir už jos ribų. Pagrindinė bataliono funkcija – išlaikyti aukštą padalinių, paskirtų į bataliono grupę parengtį dalyvaujant operacijose už Lietuvos ribų ir vykdant savo šalies gynybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius