-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 11

Kitą savaitę policija keliuose medžios saugos diržų neužsisegusius vairuotojus ir keleivius

Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyva 2010 m. vasario 15-21 d. daugelyje Europos šalių organizuojamos policinės prevencinės priemonės, skirtos užtikrinti vairuotojų ir keleivių saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimą. Lietuvos kelių policijos pareigūnai taip pat dalyvauja šioje akcijoje.
Neužmiršk prisisegti saugos diržų!
Neužmiršk prisisegti saugos diržų! / 15min.lt skaitytojos Mortos Vaitkevičiūtės nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, visą savaitę pareigūnai keliuose tikrins, ar transporto priemonių vairuotojai ir keleiviai tinkamai vykdo Kelių eismo taisyklių XXVI dalies „Saugos diržų naudojimas" punktus. Asmenims, pažeidusiems nustatytus ir privalomus vykdyti reikalavimus, bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Policija primena, kad naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimas užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo 100 iki 200 litų. Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šį pažeidimą, užtraukia baudą nuo 200 iki 300 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą vienam mėnesiui.

Praėjusiais metais Europos šalyse vykdytos analogiškos policinės priemonės metu per savaitę buvo išaiškintas 124 tūkst. 651 saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių nenaudojimo atvejis. Kiekvienais metais Europos keliuose žūsta daugiau nei 10 tūkst. žmonių, nes eismo įvykių metu, susidūrus transporto priemonėms, jie nebuvo užsisegę saugos diržų. Labai svarbu prisiminti, kad susidūrimo metu neužsisegęs saugos diržo vairuotojas ar keleivis kelia grėsmę ne tik savo gyvybei, bet ir kartu važiuojantiems automobilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius