Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 19

„Pakankamai paprastas sprendimas“: rusų išlipimo problemą Kenoje galėtų išspręsti ir G.Landsbergis

Lietuvos prezidento vyriausiasis patarėjas nacionaliniam saugumui Kęstutis Budrys išskirtiniame pokalbyje su 15min atskleidė, kad su Kaliningrado tranzitu ne viskas yra gerai, jeigu Kenos geležinkelio stotyje rusams palikta galimybė išlipti iš traukinio ir toliau keliauti po pasaulį. Anot patarėjo, reikėtų nuoseklesnio reglamentavimo ir tai padaryti galėtų užsienio reikalų ministras.

15min rugsėjo pradžioje lankėsi Kenos geležinkelio stotyje, kur iš traukinio Maskva–Kaliningradas išlipę rusai atskleidė, kodėl jie renkasi keliauti tokiu būdu.

Dariaus Mataičio nuotr./Kenos geležinkelio stotis – rusų kelias į Pasaulį
Dariaus Mataičio nuotr./Kenos geležinkelio stotis – rusų kelias į Pasaulį

Po to į tai sureagavo tiek užsienio reikalų, tiek susisiekimo, tiek vidaus reikalų ministrai Gabrielius Landsbergis, Marius Skuodis ir Agnė Bilotaitė. Pastaroji tvirtino, kad ruošiamas „sisteminis sprendimas“, atsižvelgiant į grėsmes.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariai Laurynas Kasčiūnas ir Saulius Skvernelis svarstė, kad galbūt ne viskas su Kaliningrado tranzitu yra gerai ir situaciją spręsti būtų galima uždarant Kenos geležinkelio stotyje veikiantį pasienio kontrolės punktą.

„Paliekame spragas“

Šalies vadovo vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys 15min teigė, kad svarbiausias aspektas – keleivių patikra, kuri vyksta visur vienodai.

„Svarbu, kad visuose pasienio kontrolės punktuose būtų laikomasi tų pačių tvarkų“, – pabrėžė Nacionalinio saugumo grupės vadovas.

Vis dėlto, pasak patarėjo, svarbus ir kitas aspektas – pats atkeliavimo į Lietuvą būdas, o čia – būtų galima keisti tranzito taisykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius