-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 24

Kitąmet bent 500 policininkų gali netekti darbo, vertindama finansavimą teigia profsąjunga

Lietuvos policijos profesinė sąjunga teigia, kad 2011 metų biudžeto projekte numatytos lėšos nepakankamos, kad galėtų būti užtikrinti valstybės įsipareigojimai policininkams, ir dėl to esą kyla grėsmė, kad kitąmet mažiausiai 500 pareigūnų gali netekti darbo.
Šeštadienį prie Vilniaus koncertų ir sporto rūmų susirinko mitinguotojai, reikalaujantys panaikinti, jų manymu, Lietuvoje įsigalėjusią oligarchiją.
Policininkai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Šeštadienį vykusiame profsąjungos atstovų susirinkime patvirtintoje rezoliucijoje Vyriausybės prašoma užtikrinti būtiną finansavimą, kad už darbą policijoje būtų atlyginama tinkamai.

Jei nebus reaguojama į rezoliucijoje pareikštus prašymus, pareigūnai žada rengti ilgalaikes pilietinio nepaklusnumo ir protesto akcijas.

„Jeigu Vyriausybė ir Policijos departamentas nereaguos, susitikimo dalyviai nubalsavo, kad imsimės aktyvių protesto akcijų“, – BNS sakė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo tarybos narys Vytautas Lamauskas.

Rezoliucijoje teigiama, kad šiuo metu iš esmės netaikoma dauguma įstatymais numatytų pareigūnų garantijų – neskiriamos kvalifikacinės kategorijos, vengiama suteikti aukštesnį laipsnį, neskiriamos tarnybinės uniformos, susižeidus tarnybos metu delsiama ir vengiama mokėti kompensacijas, iš esmės neliko neatlygintinų medicinos paslaugų. Aiškinama, kad pareigūnai verčiami eiti nemokamų atostogų, toleruojami darbo laiko apskaitos pažeidimai, skundžiamasi augančia psichologinė įtampa.

Rezoliucijoje, be jau minėtų dalykų, prašoma atlikti darbo laiko apskaitos ir darbo organizavimo policijos sistemoje auditą bei taikyti tarnybinę atsakomybę už darbo laiko apskaitos, žiniaraščių pildymo pažeidimus. Taip pat prašoma principingai vertinti įstaigų vadovus ir pareigūnus, kurie nesugeba užtikrinti tinkamos pareigūnų darbo atmosferos, piktnaudžiauja tarnybine padėtimi.

Šeštadienį patvirtintoje atskiroje rezoliucijoje generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno prašoma, kad Marijampolės apskrities viršininko pavaduotojas Edvardas Bukota būtų atleistas be galimybės naudotis pareigūno socialinėmis garantijomis – kaip asmuo, pažeminęs pareigūno vardą. Taip pat prašoma dėl E.Bukotos bei kitų galimai vagystėje talkinusių pareigūnų pradėti naują tyrimą.

Policijos departamento atestacinė komisija dar liepą nusprendė, jog Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas E.Bukota nėra tinkamas eiti užimamas pareigas.

Neeilinė pareigūno atestacija atlikta po to, kai kovo pabaigoje septyni Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, skųsdamiesi vadovų daromu spaudimu nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos ir vagysčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius