-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 27

Kitąmet Klaipėdos muzikiniame teatre žadama naujovių

Naujasis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys kitiems metams kultūrinėje įstaigoje sieks įvesti tiek dvasinę, tiek žemišką tvarką.
Ramūnas Kaubrys Klaipėdos valstybiniams muzikiniam teatrui turėtų vadovauti ateinančius penkerius metus.
R.Kaubrys Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre žada įvesti naujovių. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Repertuaras

Pirmadienį vykusioje konferencijoje jis pristatė savo konkursinėje programoje analizuojamus vidinius bei išorinius teatro reikalų aspektus.

Pirmiausiai naujasis vadovas prabilo apie teatro pastato problemą. Anot jo, eilę metų girdėdavosi tik filosofiniai pažadai.

„Po Naujųjų jau turime pažadą iš Kultūros ministro, kad bus galima skelbti konkursą teatro vietai parinkti. Mano subjektyvia nuomone, geriausia vieta galėtų būti, kur ir dabar esame. Bet čia jau spręs kompetetingi žmonės, padedant Klaipėdos architektų sąjungai', - teigė R.Kaubrys.

Kitas iš programos punktų – trupės atnaujinimas ir organizacinės sistemos tobulinimas. Jei finansinė situacija pablogės, gali prireikti atleisti kai kuriuos darbuotojusd. Tačiau vadovas viliasi, kad tai neatsitiks ir turės galimybės priimti kūrėjų-pedagogų ar papildyti kolektyvą jaunais kūrėjais. Taip pat norima peržiūrėti pareigybių funkcijas ir, kad kiekvienas teatro skyrius turėtų savo vadovą.
Dar vienas siekis – teatro atvirumas. R.Kaubrys pastebėjo, kad jų teatras yra kiek uždaras, todėl ruošiamasi bedradarbiauti ne tik su Klaipėdos kultūrinėmis, švietimo įstaigomis, bet ir užsieniu.

Planuojama žiūrovus kviesti ne tik stebėti pasirodymus didžiojoje scenoje, bet ir repeticijų salėje. Dar viena erdvė – foje, kuri pavadinta teatro kolonų sale. Čia norima pateikti kai kuriuos vaidinimus vaikams, koncertinius rečitalius ir pan.

Viena opiausių biudžeto problemų – Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras iki šiol neturi pagrindinio rėmėjo.

„Tai skaudi problema. Turime įvairių rėmėjų, tačiau pagrindinio – ne. Todėl išskėtę rankas laukiame jo”, - sakė R.Kaubrys.

Naujasis vadovas savo programoje pabrėžė ir subalansuotą repertuarą. Anot jo, ypač turi būti ryškūs teatro festivaliai. Kitąmet bus tęsiamas tradicinis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje”. Tikimasi, kad šįkart pavyks bendradarbiauti su Italijos ambasada.

Taip pat publikai vėl bus pristatomas festivalis „Opera LT”.

Siūloma organizuoti kasmetinį koncertų ciklą „Sugrįžtanti banga” Klaipėdos krašto dienos paminėjimui per sausio 15-ąją. Teatras kviestų Klaipėdoje gimusius, augusius kūrėjus, kurie išsibarstę po kitas vietas.

Taip pat norima stiprinti Klaipėdos miesto jūrinį identitetą ir tam organizuoti naują renginį „Jūros mūzos”. Į jį bus kviečiami kompozitoriai, kuriems jūra yra pagrindinis įkvėpimo šaltinis.

Vadovas tikino, kad repertuare neturėtų dominuoti pramoginiai renginiai, o bus stengiamasi išlaikyti tinkamą balansą.

Jis taip pat užsiminė, kad kai kurie planuoti spektakliai nebus rodomi. Dėl techninių nesklandumų sausį nebus rodomas „Frank‘Einstainas”. Vietoj jo publikos lauks „Veronika”. O Vietoj „Popėjos karūnavimas” bus pristatomi baleto artistų diplominiai darbai.

Teatras kvies ir į Valentino dieną, naujų pasirodymų pasiūlys per Velykas. Sezoną užbaigs baroko opera „Didonė ir Enėjas”.

Nuo naujų metų teatras vėl turės vyriausiąjį dirigentą, šios pareigos paskirtos Dainiui Pavilioniui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius