-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 02

Kitąmet neliks mokyklinių egzaminų ir perlaikymų

Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) ketvirtadienį pristatyti esminiai kitų metų abitūros egzaminų sistemos pokyčiai.
Egzaminas
Egzaminas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Egzaminas Mokykla

Kitąmet numatoma, kad neliks 11-os mokyklinių brandos egzaminų (MBE) – tų, kurie turi valstybinių egzaminų (VBE) atitikmenis (matematikos, istorijos, fizikos, chemijos, biologijos, lietuvių, anglų, vokiečių, prancūzų, rusų kalbų ir informacinių technologijų).

„Šie mokykliniai egzaminai savo misiją jau atliko“, – sakė ŠMM Bendrojo ugdymo departamento direktorius Arūnas Plikšnys.

Liekantys MBE – muzikos, muzikologijos, dailės, geografijos, tautinių mažumų gimtosios kalbos (rusų, lenkų, baltarusių, žydų, vokiečių). Taip pat ketinama kurti naują – technologijų – brandos egzaminą.

Be to, kitąmet perlaikyti egzaminus bus galima tik tiems, kurie dėl svarbių priežasčių negalėjo dalyvauti pagrindinėje sesijoje. Pakartotinės sesijos neišlaikiusiems VBE, išskyrus lietuvių kalbos (gimtosios ir valstybinės), nebus.

Paklausti, kaip VBE turės išlaikyti tie mokiniai, kurie mokėsi penketais ar šešetais, A.Plikšnys teigė, kad egzaminai bus šiek tiek lengvesni. „Šiek tiek kartelė bus nuleista, 30–50 proc. užduočių VBE bus iš bendrojo kurso. Dabar tokių užduočių buvo apie trečdalis. Jei mokinys mokosi pagal bendrąjį kursą, mokosi gerai, o bendrajame kurse irgi yra labai lengvų, lengvesnių, sunkių, sunkesnių užduočių. Gerai mokydamasis mokinys galės išlaikyti ir VBE“, – sakė ŠMM atstovas.

Taip pat numatoma, kad pagrindinė egzaminų sesija bus trumpesnė – prasidės ne gegužės pabaigoje, kaip yra šiuo metu, o birželio 7-ąją ir truks iki 30 dienos. Pakartotinė sesija vyks liepos 1–14 dienomis.

Brandos atestatui gauti reikės išlaikyti du brandos egzaminus (lietuvių kalbos privalomąjį ir 1 pasirenkamąjį), iš viso bus galima laikyti 6 egzaminus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius