-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 31

Kitos regatos teks laukti mažiausiai 7-erius metus

Uostamiestyje pirmą kartą rengiama regata „The Tall Ships' Races Baltic” į Klaipėdą gali grįžti ne anksčiau kaip po septynerių metų, 2016-iais.
Jachtos Danės upėje.
Jachtos Danės upėje. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 1 Regata

Taip teigė regatos pirmininkas Christer Samuelsson. Anot jo kolegos, regatos direktoriaus Peter Newell, Klaipėda burlaivius pasitiko puikiomis švartavimosi sąlygomis, kurių sudarymui reikėjo skirti daug lėšų, laiko ir pastangų. Burlaiviams gelbsti 163 savanoriai.

„Kad regata sugrįš į Klaipėdą, galimybė yra, bet aplink Baltiją yra ir daug kitų miestų, tad teks laukti savo eilės”, - šypsojosi P.Newell.

Organizatoriai teigė esantys laimingi po trejų metų pasirengimo šiai regatai būdami Klaipėdoje. Į miestą burlaiviai atplukdė 2600 įgulos narių iš 18-kos šalių.

Laivai plaukė lėtai

Apžvelgdamas jau pasibaigusias laivų lenktynes iš Suomijos Turku miesto į Klaipėdą, P.Newell sakė, kad vėjas regatai nebuvo itin draugiškas. „Dažniausiai taip ir būna, tačiau tai ir yra buriavimas. Laivai plaukė lėčiau nei tikėjomės, išskyrus „Ambersail”. Šis laivas finišavo po pusantros paros. Turbūt įgula nespėjo net nusiprausti”, - juokavo regatos direktorius. Tačiau pasak P..Newell, perskaičiavus laiką, „Ambersail” nebus tarp nugalėtojų. Jai bus įteiktas prizas už tai, kad finišo liniją kirto pirmoji.

„Šioje regatoje skaičiavimo sistema yra kitokia nei kitose lenktynėse. Tai ir leidžia varžytis tokiam dideliam laivui kaip rusų „Mir” ir Lietuvos jachtai „Lady L”, - sakė direktorius.

Daug švenčių vienu metu

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius be galo džiaugėsi mieste vykstančia keliaguba švente. „Ši regata labai gražiai siejasi su keliom šventėm – Jūros šventė mini 50-etį, šeštadienį yra miesto gimtadienis, Klaipėdai sukanka 757 metai. Visa šventė įtraukta į 1000-ečio renginių programą”, - vardijo R.Taraškevičius. Jis teigė esąs laimingas, kad miestu buvo pasitikėta ir leista tapti regatos finišo uostu. To siekta daugiau kaip 15-ka metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius