-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 11 04 /09:35

Kitų metų šauktinių sąrašai bus sudaromi sausio 4 dieną

Kitų metų šauktinių į kariuomenę sąrašai bus sudaromi sausio 4 dieną.
Į Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną Rukloje atvyko 451 šauktinis
Šauktiniai atvyko į Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną Rukloje. / Vyr. eil. Pauliaus Čilinsko nuotr.

„Ketvirtadienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas pasirašė įsakymą, kuriuo nustatė, kad 2017 metų šaukimo į nuolatinę privalomąją karo tarnybą pradžia – sausio 4 diena. Tą dieną, stebint visuomenės atstovams, bus sudaromas 2017 metų karo prievolininkų sąrašas“, – BNS sakė ministro atstovas spaudai Vaidotas Linkus.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, sąrašai bus skelbiami ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pradžios. Apie konkrečią sąrašo paskelbimo datą bus pranešta per visuomenės informavimo priemones.

Kitąmet į tarnybą planuojama pakviesti kiek daugiau nei 3,5 tūkst. karo prievolininkų.

Pats šaukiamųjų sąrašas bus skelbiamas ne vėliau kaip per mėnesį nuo jo sudarymo. Kitąmet į tarnybą planuojama pakviesti kiek daugiau nei 3,5 tūkst. karo prievolininkų.

Pagal Seimo ketvirtadienį priimtas įstatymų pataisas atsisakyta tvarkos, kuomet nurodymai karo prievolininkams buvo siunčiami registruotu paštu – nuo šiol jie turės tikrinti informaciją internete.

Galintys būti pašaukti 19–26 metų vyrai turės savarankiškai pasitikrinti, ar pateko į kalendorinių metų karo prievolininkų sąrašą. Sąrašas, kaip ir iki šiol, bus skelbiamas interneto svetainėse kam.lt, karys.lt ir sauktiniai.kam.lt.

Po informacijos paskelbimo krašto apsaugos sistemos tinklalapiuose reikiamus dokumentus karo prievolininkas galės pateikti atvykęs į Regioninį karo prievolės ir komplektavimo skyrių arba elektroniniu ar registruotu paštu, per kontaktinį centrą. Vėliau viešai paskelbtame karo prievolininkų sąraše jis pamatys ir informaciją, kada ir kur jam atvykti pasitikrinti sveikatą. Konkreti sąrašo paskelbimo data bus pranešta krašto apsaugos sistemos ir viešose visuomenės informavimo priemonėse.

Privalomoji karo tarnyba Lietuvoje atkurta pernai, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius