Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 11

Kivirčo centre – mokestis už atliekas

Klaipėdos rajono politikų patvirtintos vietinės rinkliavos už komunalines atliekas taisyklės sulaukė kritikos.
Klaipėdos rajono politikų patvirtinti atliekų surinkimo įkainiai kur kas mažesni nei uostamiestyje.
Klaipėdos rajono politikų patvirtinti atliekų surinkimo įkainiai kur kas mažesni nei uostamiestyje. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Taisyklės, pagal kurias rajono gyventojai mokėtų kur kas mažiau nei Klaipėdos, sukritikuotos uostamiesčio valdininkų. Esą tokios kainos – nepagrįstai mažos ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui (KRATC) tektų patirti didžiulių nuostolių. Savo ruožtu rajono politikai pageidauja, kad būtų pasirašyta koncesijos sutartis su KRATC, taip šiaip bendrovei būtų perduotas visas atliekų administravimas. Šioji savo ruoštu tokių įsipareigojimų kratosi.

Nutarta, kad maždaug 50 tūkst. rajono gyventojų už komunalinių atliekų išvežimą mokėtų ne pagal būsto plotą, kaip Klaipėdos mieste, o pagal gyventojų skaičių. Nustatyti ir įkainiai: daugiabučio gyventojas per metus mokėtų 54, individualaus namo mieste – 50, kaime – 28 Lt.

Paskaičiuota, kad net jei visi sąžiningai mokėtų rinkliavą, KRATC nuostoliai siektų apie 600 tūkst. Lt. „Mes nesame nusiteikę priešiškai rajono atžvilgiu. Paprasčiausiai yra bendrovė, kuri privalo dirbti pelningai, nes turi mokėti kreditus už sąvartyno statybas. Manome, kad rajono tarybos patvirtinti rinkliavos įkainiai aiškiai per maži“, – sakė Klaipėdos miesto tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis.

Kretingos ir Šilutės rajonų savivaldybės įkainius taip pat patvirtino pagal būsto gyventojų skaičių, tačiau jos prisiėmė ir įsipareigojimus pačioms administruoti mokesčius. Tokia pati sistema siūloma Klaipėdos rajonui, antraip KRATC neketina vežti atliekų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius