Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 26

Klaipėda kviesis Pasaulio knygų mugę

Uostamiestis jau šį mėnesį teiks paraišką, siekdamas, kad 2012 metais Klaipėdoje vyktų Pasaulio knygų mugė. Tokios paraiškos teikimui vakar pritarė Klaipėdos taryba.
Knygų mugės akimirka
Pasaulio knygų mugė Klaipėdoje galėtų vykti 2012 metais. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Mugė Klaipėda

Pasaulio knygų mugė – tai „Unesco“ projektas, vykstantis nuo 2001 metų. Miestas, pelnęs garbę rengti tokią mugę, ja džiaugiasi visus metus. Pasak Klaipėdos kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, tuomet mieste vyksta renginiai, skirti knygos, skaitymo, rašto populiarinimui. Tai įvairios parodos, knygų mugės, susitikimai su rašytojais. Toks projektas būtų rengiamas bendromis pajėgomis – prisidėtų ir leidyklos, bibliotekos, kitos institucijos. Vos sulaukus pasiūlymo kandidatuoti, savivaldybėje vyko pasitarimas su įstaigų atstovais, kurie pritarė tokios mugės rengimui ir sutarė kartu vieningai dirbti.

„Unesco“ kasmet kviečia šalis teikti kandidatūras. Šiemet pakviesta ir Lietuva. Vilniui atsisakius teikti paraišką, kreipsis Klaipėda. Paraiška bus siunčiama į Paryžių“, – sakė kultūros skyriaus vedėja.

G.Giedraitytės skaičiavimu, tokiai mugei surengti visiems metams reikėtų apie poros milijonų litų. Šių lėšų prireiktų reklamai, dalyvių priėmimui. „Lietuvoje veikiantys užsienio kultūros fondai, ambasados turi savo biudžetus ir svečius atvežtų savo lėšomis, čia rengtų pristatymus. Pavyzdžiui, prancūzų knygų dienos galėtų vykti ne Vilniuje, o Klaipėdoje“, – sakė ji. 

Pasaulio knygų mugės miestas – nugalėtojas bus skelbiamas birželį. Šiemet tokia mugė vyksta Liublianoje (Slovėnija), kitąmet bus rengiama Buenos Airėse (Argentina).


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius