2011 12 23 /17:04

Klaipėda neteko Nijolės Skučienės

Klaipėdoje penktadienį po sunkios ligos mirė Socialinių mokslų kolegijos steigėja ir ilgametė vadovė Nijolė Skučienė.
Uostamiestis neteko Socialinių mokslų kolegijos vadovės Nijolės Skučienės.
Atmintis / Socialinių mokslų kolegijos nuotr.

Nijolė Skučienė įkūrė vieną pirmųjų kolegijų, netrukus išsiplėtusią į Vilnių bei Telšius. Dabar Socialinių mokslų kolegija skaičiuoja jau septynioliktus metus.

Visą gyvavimo laikotarpį Kolegiją lydėjo spartūs augimo tempai. 2009 m. studijuojančiųjų skaičius išaugo iki 2 441, dirbančių dėstytojų ir administracijos darbuotojų – iki 147. Socialinių mokslų kolegija tapo antrąja pagal studentų skaičių nevalstybine kolegija Lietuvoje.

Buvę kolegos ir artimieji išplatino In Memoriam:

„Ji išėjo į Amžinybę… mūsų širdyse palikusi didžiulę širdgėlą. Klastinga liga buvo stipresnė už Jos norą gyventi. Jos – išskirtinės energijos, sėkmingos Moters pavyzdžio, Socialinių mokslų kolegijos Kūrėjos ir Steigėjos, nebėra.

Socialinių mokslų kolegijos bendruomenė su giliu liūdesiu praneša, kad 2011 m. gruodžio  23 dieną užgeso vadovės Nijolės Skučienės širdis.

Nijolė Šimanskaitė - Skučienė gimė Vilniuje, 1948 m. rugpjūčio 28 dieną. 1966 m. baigė Vilkaviškio rajono Arminų vidurinę mokyklą. 1967–1973 m. studijavo Vilniaus universitete lietuvių kalbos filologiją. 

Nijolė Skučienė jaunystėje norėjo tapti geologe, kasinėti žemę ir važinėtis po pasaulį, tačiau pasuko Mokytojos keliu. Jos išskirtinis gebėjimas vadovauti, sutelkti aplink save žmones neliko nepastebėtas jau nuo pat Jos sėkmingos karjeros pradžios. Nuo 1973 m. Nijolė Skučienė vadovavo Marijampolės rajono Baraginės aštuonmetei mokyklai. 1975–1994 m. dirbo Klaipėdos S. Dacho vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja. 1993 m. Jai suteiktas mokytojos metodininkės vardas. Lietuvių kalbos mokytoja Ji išdirbo net 25-erius metus. Po daugelio metų Jai vienas buvęs mokinys pasakys: „Ačiū, Jūs išmokėte mane rašyti...“

39-erių Nijolė Skučienė tapo našle. Liko rūpestis dviem vaikais - dukra Gabija ir sūnumi Gyčiu. Veikli moteris ėmėsi nuosavo verslo ir Ją lydėjo sėkmė.

1994 m. įsteigta N. Skučienės kalbų ir verslo vadybos aukštesnioji mokykla, vėliau tapusi Socialinių mokslų kolegija. Neabejotinai jos svarbiausias augimo ir klestėjimo variklis buvo įstaigos Steigėja, Kolegijos veidas - Nijolė Skučienė.

            Nijolė Skučienė pati yra sakiusi, kad tingėjimu Jos tikrai neapkaltinsi. Kas tai galėtų užginčyti? Atvirkščiai, kolegos ir šeimynykščiai ragino Direktorę daugiau laiko skirti sau ir pasilepinti žmogiškais malonumais. Nijolė Skučienė nesikratė atsakomybės ir vadovavo Kolegijai, turinčiai net tris filialus, visus 18 metų. Išskirtinės asmeninės savybės, unikali atmintis, begalinis rūpestis šalia esančiais žmonėmis kiekvienam leido jaustis reikšmingu ir svarbiu, pastebėtu ir įvertintu. Suburtas daugiau nei 200 darbuotojų kolektyvas, išleisti į gyvenimą beveik 4 tūkstančiai absolventų.

Nijolei Skučienei rūpėjo ne tik Jos profesinė veikla. Ji buvo aktyvi visuomenės veikėja, žinoma ne tik savo gimtinėje, Klaipėdos krašte, bet ir visoje šalyje. Ji buvo Lietuvos nevalstybinių mokslo ir studijų įstaigų asociacijos prezidentė, Naujosios Sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė, Verslo darbdavių konfederacijos Švietimo komiteto pirmininkė, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų Švietimo komiteto pirmininko pavaduotoja, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos narė, nuo 2004 m. Jai suteiktas Žinių ekonomikos ambasadorės vardas. Apie Jos veiklą liudija ne vienas garbingas apdovanojimas bei padėkos raštai.

Nijolę Skučienę daugelis prisimins kaip atsakingą, darbštų, draugiškus santykius puoselėjantį žmogų. Ji buvo suvalkietė, kuri sulaužė stereotipus, nes garsėjo nepaprastu vaišingumu ir gebėjimu organizuoti įsimintinas šventes. Toks šiltas ir šviesus Nijolės paveikslas išliks mūsų visų širdyse.

Socialinių mokslų kolegijos bendruomenė giliai liūdi netekusi Kolegijos Steigėjos, nuoširdžiai užjaučia velionės šeimą ir artimuosius.

Tu išėjai, bet Tavo gyvenimas mums bus Pavyzdžiu, kaip reikia gyventi nesavanaudiškai ir optimistiškai. 

Velionė pašarvota Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios koplyčioje, Smiltelės g. 27. Atsisveikinti su velione Nijole Skučiene bus galima gruodžio 26 d. nuo 15 valandos. Šv. Mišios aukojamos trečiadienį, gruodžio 28 dieną 11 valandą, karstas išnešamas 12 valandą. Laidojama Lėbartų kapinėse.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius