-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 06

Klaipėda pagražės už pusę milijono

Klaipėdoje pradedama ruoštis vasaros sezonui. Per paskutinius du pavasario mėnesius miestas bus gražinamas, valomas, o paplūdimiai rengiami poilsiautojams. Taip pat nuo gegužės ketinama per šiltąjį sezoną vėl pradėti rinkti rinkliavą už automobilių statymą pajūrio aikštelėse.
Balandis ir gegužė Klaipėdoje – talkų ir tvarkymosi mėnesiai.
Balandis ir gegužė Klaipėdoje – talkų ir tvarkymosi mėnesiai. / „15min“ nuotr.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda, balandis ir gegužė yra ruošimosi vasarai, tvarkymosi mėnesiai.

Kibs ir į miestą, ir į paplūdimius

Šiuo metu nuo kelių pakraščių valomi žiemos pabarstai, iš daugiau nei trijų šimtų gatvių 91 jau yra iškuopta. 40 tūkst. litų skiriama genėjimo darbams, dar liko nesutvarkyti medžiai Alksnynės ir Rambyno gatvėse. Balandį ketinama iškuopti ir 17 vandens telkinių. Šiemet bus tvarkomi tik avarinės būklės kiemai, tokių surasta apie 50.

Yra numatyti asignavimai balandžio ir gegužės mėnesiams miesto tvarkymui ir vasaros sezono pasiruošimui. Suma bus panaši, kaip ir pernai, – apie 480 tūkst. litų.

Pamažu vasaros sezono atidarymui ruošiamasi ir paplūdimiuose. Bus tvarkomi takai, suoleliai, informaciniai stendai. Jau sutvarkytos persirengimo kabinos, jas belieka pastatyti prie jūros. Miestui tvarkyti ir gražinti šiemet skirta tiek pat, kaip ir pernai, – 480 tūkst. litų.

Prie paplūdimių – vėl rinkliava

Per vasaros sezoną nuo gegužės 1 iki rugsėjo 31 d. vairuotojams teks mokėti rinkliavą už automobilių statymą aikštelėse prie paplūdimių. Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis priminė, kad nuo kovo įsigaliojo nauja tvarka.

Pažeidimą padariusiems klaipėdiečiams nebeblokuojami ratai, o priklijuojami pranešimai, protokolus rašo nebe policininkai, bet savivaldybės darbuotojai. Taip pat padidėjo baudos už pažeidimus. Anksčiau baudos būdavo 50–100 Lt, o nuo kovo 1 d. jos padidėjo iki 80–140 Lt. Užuot blokavę ratus, specialistai dabar privalo nufotografuoti pažeidėjo automobilį, vietą, surašyti reikiamą informaciją ir viską siųsti savivaldybei.

Per kelias savaites po teisės aktų pakeitimų, Klaipėdoje užregistruota 800 pažeidimų, bet kol kas specialistai dėl didelio darbo krūvio sugebėjo išrašyti tik 100 protokolų. Dėl to miesto tarybos bus prašoma įsteigti papildomus etatus.

Pernai per visus metus nubausti buvo 3 tūkst. pažeidėjų.

Kaip teigė M.Poimanskis, prognozuojama, kad nuo gegužės 1-osios, kai vėl bus pradėta rinkti rinkliavą už automobilių statymą pajūryje, pažeidėjų bus nustatoma dvigubai daugiau ir surenkama daugiau baudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius