-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 21

Klaipėdą paliko visi delfinai

Ketvirtadienio rytą su Klaipėda atsisveikino paskutiniai keturi Jūrų muziejaus delfinai.
Kol vyks delfinariumo rekonstrukcija, delfinai kartu su savo treneriais leis laiką Graikijoje, Atikos zoologijos sode.
Kol vyks delfinariumo rekonstrukcija, delfinai su savo treneriais leis laiką Graikijoje, Atikos zoologijos sode. / Jūrų muziejaus nuotr.

9 val. ryto delfinės Premija ir Glorija su pora mažylių iš Palangos oro uosto kariniais lėktuvais išskraidintos į Graikiją, Atikos zoologijos sodą. Graikijoje lėktuvas su neįprastu kroviniu turėtų nusileisti po aštuonių valandų kelionės. Dar valandą teks keliauti automobiliais iki Atikos zoologijos sodo.

Anot Jūrų muziejaus atstovės Nikos Puteikienės, šį kartą kelionė prasidėjo sklandžiai, be jokių kliūčių.

Delfinės su mažyliais buvo skraidinamos dėžėse, pripildytose vandens. Su delfinais skrido ir treneriai. Jie stebėjo ir glostė delfinių mažylius.

Antradienį išskraidinti trys delfinai – Argas ir Gabija su jaunikliu. Tą rytą kilęs rūkas kiek sutrikdė kelionę. Pavasarį į Graikiją buvo išskraidinti Gilė, Nojus, Bitė ir Lima. Jie jau aklimatizavosi ir rengia pasirodymus.

Delfinai į Viduržemio regiono šalį išskraidinti susiruošus rekonstruoti Jūrų muziejaus delfinariumą. Jau praėjusią savaitę delfinariume pradėjo darbuotis statybininkai: imta išmontuoti kėdes, įvairias konstrukcijas. Viliamasi, kad pirmasis rekonstrukcijos etapas bus baigtas iki kitų metų vasaros.

Tačiau, pasak N.Puteikienės, net ir užvėrus delfinariumą žiūrovai turės ką pamatyti. Jūrų muziejaus Cirko arenoje netrukus pradės rodyti Kalifornijos jūrų liūtų mažylė Matilda. „Ji labai miela ir jauki, o pasirodymai bus labiau edukaciniai, atėjusieji į muziejų netgi galės paliesti liūtukę“, – teigė N.Puteikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius