-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Klaipėda planuoja baigti šildymo sezoną

Svarstoma, kad kitą savaitę uostamiestyje bus užbaigtas šildymo sezonas – tokį įsakymą turės pasirašyti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius.
Kaminai
Kaminai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Šildymas

„Rengiame įsakyme ir, jei per savaitgalį orai nepasikeis, bus šiltesni, greičiausiai įsakymas bus pasirašytas pirmadienį“, – „Vakarų ekspresui“ teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos Statinių administravimo skyriaus patarėjas Algis Gaižutis.

Jis pabrėžė, kad ikimokyklinio ugdymo įstaigos bus šildomos ir toliau – jose pagal higienos normas privaloma palaikyti tam tikrą temperatūrą.

Nuostata, kad šildymą galima išjungti, jei bent tris paras temperatūra siekia 10 laipsnių, nebegalioja nuo praėjusių metų, tad savivaldybės gali pačios spręsti, kada išjungti šildymą. A.Gaižučio teigimu, prieš kurį laiką smarkiai sušilus orams, buvo minčių baigti šildymo sezoną, bet buvo stebimos orų prognozės ir nuspręsta neskubėti.

„Buvo ir mano asmeninis siūlymas, kad reikėtų susilaikyti. Kalbėjome ir su kolegomis iš kitų savivaldybių, jų nuomonė irgi buvo tokia pati. Iš tiesų, kai yra ir lietus, ir sniegas, ir kruša, ir temperatūra iki minuso, visi šie faktoriai ir lėmė“, – pasakojo specialistas.

A.Gaižučio žiniomis, ir kiti didieji miestai planuoja šildymą išjungti šią savaitę arba kitos savaitės pradžioje.

Pašnekovas priminė, kad daugiabučių gyventojai bendru sutarimu gali nuspręsti išjungti šildymą ir anksčiau. Tačiau visada patariama įvertinti visų kaimynų nuomonę ir tai, kad pietinėje namo pusėje esantiems butams tenka daugiau saulės šilumos, tad jie gyvena šilčiau nei kaimynai šiaurinėje pusėje.

Jei įsakymas baigti šildymą bus pasirašytas pirmadienį, gegužės 3 d., tai bus vos antras kartas nuo 2001 metų, kai šildymas baigiamas gegužės mėnesį. Iki šiol toks atvejis buvo 2017 metais, kai šildymo sezono pabaiga buvo gegužės 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius