Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 11

Klaipėdą pristatys didžiausioje kruizų parodoje Majamyje

Klaipėda bus pristatoma pirmadienį Majamyje prasidedančioje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje „Cruise Shipping Miami 2010“.
Pirmasis kruizinis laivas į Klaipėdą atplauks jau pirmadienį.
Pernai į Klaipėdą atplaukė per 33 tūkst. kruizinių keleivių. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 2 Paroda Klaipėda

Tris dienas truksiančioje parodoje Lietuvą savo nacionaliniame stende (kurio plotas 12 kv.m) pristatys Klaipėdos miesto, uosto bei kruizinio verslo įmonės: Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, bendrovės „Limarko jūrų agentūra“,  „Klaipėdos Mėja“ ir „Klaipėdos laivų remontas“. Ne pirmą kartą parodoje dalyvaujantis atstovai į Klaipėdą yra privilioję ne vieną kruizų kompaniją.
 
Vyraus ekologinė tematika

Jau daugiau nei 25 metus paroda „Cruise Shipping Miami 2010“ pritraukia per 10 tūkst. lankytojų ir apie 1000 eksponentų iš daugiau nei 117 šalių. Parodos metu vykstančioje konferencijoje bus aptariami aktualūs kruizinio verslo klausimai, tarp kurių – kruizinės laivybos dabartis, ateitis bei iššūkiai ekonominio sunkmečio laikotarpiu, aplinkosauga, laivyno atnaujinimas ir plėtra, laivų statyba ir projektavimas, laive teikiamos paslaugos bei technologijos, taip pat – keleivių aptarnavimas kruiziniuose terminaluose bei šių terminalų patrauklumas.
 

Sauliaus Žiūros nuotr./Kruizai patrauklūs tuo, kad tai yra poilsio ir pažintinė kelionė vienu metu.
Sauliaus Žiūros nuotr./Šiemet į Klaipėdą atplauks pusšimtis kruizų.

Lietuvos nacionalinis stendas bus įrengtas modernia ekologine tematika, akcentuojant Klaipėdą kaip šiuolaikišką, modernų uostą ir miestą, siūlantį šio sezono naujovę – eko ekskursijas. Taip pat parodos lankytojams bus pristatytos Klaipėdos uosto kruizinių paslaugų inovacijos, kruiziniams keleiviams siūlomų ekskursijų maršrutai, infrastruktūra. Kaip ir kasmet delegacijos nariai yra parengę naujų specialiai šiai parodai skirtų leidinių, suvenyrų bei lietuviškų tautinių vaišių. Į parodą atstovai savo lagaminuose gabenasi dešrų, skanėstų.
 
Pagrindinis dalyvavimo „Cruise Shipping Miami 2010“ tikslas – skatinti kruizinę laivybą į Klaipėdos uostą, atskleidžiant kruizinėms linijoms, kelionių agentūroms ir potencialiems keleiviams Klaipėdos regiono patrauklumą, informuojant juos apie naujas turizmo paslaugas, Klaipėdos uosto infrastruktūrą, uosto rinkliavų nuolaidų kruiziniams laivams sistemą.

Atplauks dideli laivai
 
Preliminariais duomenimis, šiemet į Klaipėdą atplauks 47 kruiziniai laineriai (pernai atplaukė 50), kurie maksimaliai gali atplukdyti apie 45 tūkst.kruizinių keleivių (pernai Klaipėdoje lankėsi 33 tūkst. kruizinių keleivių). Šiais metais uostamiestyje apsilankys daug didžiųjų (daugiau kaip 200 m ilgio) laivų – net 17 didžiųjų lainerių. Be to, šiemet mūsų uostamiestyje pirmą kartą inkarą išmes 3 kruiziniai laivai. Įvertinant globalią sunkmečio įtaką, tikimasi, kad 2010 m. kruizinės laivybos sezonas pasieks pernykščius rodiklius – tiek laivų, tiek keleivių skaičių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius