Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 17

Klaipėda spaudos veidrodyje: prastas valdininkų darbas žvejams kainavo 8 mln. litų

Klaipėdos spauda seka, kaip dirba atsakingi pareigūnai. Atsainus jų darbas valstybę kartais įklampina į milijonines skolas. Šįkart spauda aiškinasi, kokie Žemės ūkio ministerijos darbai valstybei užtraukė 8 mln. litų skolą. Kad baudos ir skolos taip sparčiai nekapsėtų, spauda sufleruoja, ką atsakingos tarnybos turi nuveikti. Nerimaujama dėl pavojingai pasvirusių uostamiesčio medžių. Senos miesto pušys papūtus stipresniam vėjui grėsmingai traška. Tad tarnybos raginamos nedelsti, kol virstantys medžiai suniokos klaipėdiečių turtą ar sužalos praeivį, ir nukirsti spygliuočius.
Kruizinis laivas „Princess  Daphne“ Klaipėdos uoste
Aplaidus valdininkų darbas žvejybos bendrovei kainavo 8 mln. litų. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Naujienų portalas www.ve.lt gvildena Žemės ūkio ministerijos ir žvejybos įmonės UAB „Baltlanta“ konfliktą. Atsakingi pareigūnai ir žvejai susikibo dėl  8 mln. litų. Viena didžiausių šalies žvejybos bendrovių nuogąstauja dėl atsainaus valdininkų darbo netekusi ES paramos. Valdininkai per ilgai svarstė, ar žvejai gali pasinaudoti šia parama, todėl milijonai buvo išdalinti kitiems paramos prašytojams. Tai pripažino ir Vilniaus apygardos administracinis teismas. Žemės ūkio ministerijos atstovų darbo brokas valstybei kainuos 8 mln. litų. 

„Bendrovės teigimu, sprendimus dėl paramos projektams skyrimo priimanti ŽŪM savo neveikimu sutrukdė pasinaudoti ES parama, nes laiku nesiėmė visų įmanomų priemonių, siekdama užtikrinti, kad ji būtų paskirta, jei tik bus nuspręsta, kad „Baltlanta“ yra tinkama gauti paramą.

Konstitucinį atsakingo valdymo principą pažeidusios ŽŪM neveikimą teismas pripažino neteisėtu ir nepagrįstu. „Baltlanta“ negavo 8 mln. litų paramos, nors jos paraiška pripažinta tinkama ją gauti“, – rašo naujienų portalas.

Dienraštis „Klaipėda“ dalinasi gyventojų pastebėjimais apie savaitgalį pajūryje siautusią audrą. Klaipėdiečiai sunerimo, ar saugu jiems vaikštinėti pušynais ir greta gyvenamųjų namų nusidriekusiom pušų alėjom. Gyventojai pastebėjo, kad ilgaamžiai medžiai per stiprų vėją grėsmingai traška, ir prašo atsakingų pareigūnų įvertinti spygliuočius ir kai kuriuos jų iškirsti.

„Liepojos gatvės gyventojai nerimauja dėl šalia namų augančių pasvirusių pušų. Klaipėdiečiai bijo, kad pakilęs vėjas medžius gali išversti ir pridaryti nuostolių. Pavojingai atrodančios pušys veši ties Liepojos gatvės 74 ir 76 namais. Pasak gyventojos, medžiai jau kuris laikas yra pasvirę į šaligatvio pusę“, – rašo dienraštis „Klaipėda“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius