-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 27

Klaipėda spaudos veidrodyje: Apsukrūs sostinės verslininkai užsigeidė pilaitės pajūryje

Baigiantis darbo savaitei Klaipėdos spauda domisi eismo aktualijomis. Dėmesio centre – pietinėje miesto dalyje esanti Rimkų pervaža, transporto piko metu tampanti klaipėdiečių kantrybės išbandymu. Ne mažiau pasipiktinimo pajūryje kelia ir statybos. Suabejota, ar Karklėje kylančios pilaitės dygsta teisėtai.
Audra Baltijos jūroje, ties Olando kepure 2014 m. rugpjūčio 20 d.
Karklė / Skaitytojo J. nuotr.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ seka, kaip realizuojama idėja pietinėje Klaipėdos dalyje nutiesti aplinkkelį. Jis būtinas dėl augančios transporto srauto iš Klaipėdos uosto ir automobilių spūsčių prie Rimkų geležinkelio pervažos. 

„Daliai vairuotojų padėti išvengti Rimkų pervažos galėtų miesto pietinis aplinkkelis. Tačiau šis ateities projektas tikro kelio pavidalo link artėja lėtokai.

Žinia, jau buvo parengtas detalusis aplinkkelio planas, tačiau 2012 metais Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas jį panaikino dėl tam tikrų procedūrinių pažeidimų – esą buvo pažeisti planuojamoje teritorijoje esančių žemės sklypų savininkų interesai. Nedelsiant imta ruošti naują planą.

Šiuo metu jis jau baigtas, gauta ir teigiama Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos išvada. Atsižvelgiant į aplinkkelio kaimynų reikalavimus, suplanuotos naujos nuovažos, numatyti servitutiniai privažiavimai į greta esančius sklypus bei kiti nauji sprendiniai“, – rašo dienraštis.

Kada galėtų prasidėti realūs aplinkkelio tiesimo darbai, tiksliai pasakyti specialistai nesiryžta. Svarstoma, kad realiausiai po poros metų.

O štai Karklės gyventojai nerimauja kad busimieji naujakuriai sudrumstė jų gyvenvietės ramybę. Dienraštis „Klaipėda“ aiškinai, kieno prašymu sunkvežimiai išmaurojo pajūrio regioninio parko takus. Pasirodo visai šalia jūros netrukus turi išdygti prabangios pilaitės. Vienos iš jų savininkai – ypač apsukrūs sostinės verslininkai.

„Teismuose teisę statyti gyvenamuosius namus apgynė Aurelija Trečekauskienė. Ši vilnietė pajūryje išgarsėjo tuo, kad jos 2002 metais varžytinėse už 100 litų įsigytas deviacijos įrenginys, paprasčiau tariant, betoninis stulpas, tapo galvos skausmu uostininkams ir suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statytojams.

Sunkvežimiams vagoti pajūrio žemės draustinį prižiūrintys gamtosaugininkai uždrausti negali. Statybas palaimino teismas.

Verslininkė už šį uosto akvatorijoje esantį statinį pareikalavo pusės milijono litų. Tačiau pelningas užmojis neišdegė, stulpas buvo nacionalizuotas ir nugriautas. A.Trečekauskienės sutuoktinis Saulius Trečekauskas taip pat išgarsėjo skandalingu užmoju pajūryje statyti dangoraižį. Melnragėje, Kopų gatvėje, 39 arų ploto sklype S. Trečekauskas pageidavo statyti iki 132 metrų aukščio, 36 aukštų viešąsias paslaugas teiksiantį rekreacinės paskirties pastatą“, – rašo dienraštis.

Sekdami šių verslininkų pavyzdžiu pajūryje vilaites projektuoja ir dar vieni busimieji naujakuriai. Jų valdos patenka į Šaipių nacionalinį draustinį. Tačiau sunkvežimiams vagoti pajūrio žemės draustinį prižiūrintys gamtosaugininkai uždrausti negali.

Statybas, palaimino teismas. Jo sprendimui užteko pačių sklypų savininkų surinktų duomenų, kad kadaise jų valdose stovėjo namai, ir dabar čia galimos statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius