Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 23

Klaipėda spaudos veidrodyje: Į Kuršių neriją povandeniniu tuneliu?

Klaipėdos spauda baigiantis darbo savaitei grįžta prie amžinos temos – kelio su Kuršių nerija. Projektuotojų galvose sukasi netikėčiausios idėjos, kaip sujungi Klaipėdą ir Neringą. O štai savaitgalio vaišes planuojantiems pajūrio gyventojams spauda turi ypač gerų žinių. Prekyvietės pakvipo šviežiais agurkais – pagaliau prasidėjo stintmetis.
Kuršių Nerija
Kuršių Nerija / Gintaras Vitulskis nuotr.

Dienraštis „Klaipėda“ domisi alternatyvioms galimybėms iš žemyninės dalies patekti į Kuršių nerijos pusiasalį. Idėja virš Kuršių marių nutiesti tiltą sulaukė kritikos. Naujausia idėja – tunelis po Kuršių mariomis.

„Projekte siūloma tunelį statyti ne per visas Kuršių marias. Analogiškuose pasaulyje jau egzistuojančiuose statiniuose iš tiesų dažniausiai dalis kelio trajektorijos įrengiama virš vandens, o dalis – po vandeniu“, – rašo dienraštis.

Pusiaukelėje projektuotojai siūlo įrengti baseiną ir taip išspręsti tunelio vėdinimo klausimą. O aplink baseiną piešiama įvairiausių pramogų komplekso vizija.

„Tilto kaina viršija 51 mln. eurų, tunelio statyba su baseinu kainuotų iki 20 mln. eurų. Jei ir toliau išliks tokie automobilių srautai, kaip skelbia įmonė “Smiltynės perkėla", kuri per metus perkelia per 600 tūkst. automobilių, manyčiau, tunelio prieigose atsiranda galimybė verslui“, – projekto autorių Juozą Zykų cituoja dienraštis.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ rašo apie pagaliau prekyvietėse pasirodžiusias stintas. Iki šiol prekybininkai galėdavo pasiūlyti tik Latvijoje sugautų stintų, kurios yra mažesnės už sugautąsias Lietuvos vandenyse.

Stintų kaina svyruoja nuo 2,5 Eur iki 4,34 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius