Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 05

Klaipėda spaudos veidrodyje: Mieste naikinamos nesaugios perėjos

Darbo savaitę Klaipėdos dienraščiai baigia žiniomis apie saugumą. Vieni domisi, kada bus panaikintos nesaugios miesto pėsčiųjų perėjos, kiti diskutuoja, kas laukia saugomų teritorijų, sumažinus jų administracijų skaičių.
Klaipėdos pėsčiųjų perėjos
Klaipėdos pėsčiųjų perėjos / L. Sėlenienės nuotr.

Po šią savaitę įvykusios skaudžios nelaimės, kuomet pėsčiųjų perėjoje mirtinai sužalota solidaus amžiaus klaipėdietė, dienraštis „Vakarų ekspresas“ kelia diskusiją apie uostamiesčio perėjų saugumą. Šį kartą dairomasi į vieną iš pagrindinių miesto transporto arterijų – Šilutės plentą. Čia numatoma panaikinti net 12 nereguliuojamų perėjų.

„Šilutės plentas priskirtinas B kategorijos gatvėms, o tokiose, remiantis aplinkos ministro įsakymu, nereguliuojamų perėjų ne sankryžos zonoje būti negali. Be to, įrengti tokias perėjas šio tipo gatvėse draudžia ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus įsakymas, nustatantis perėjų įrengimo taisykles“, – rašo dienraštis.

Dviejose Šilutės plento atkarpose planuojama atnaujinti dar sovietmečiu įrengtus tunelius ir juos pritaikyti požeminėms perėjoms.

Gali būti, kad netrukus 34 saugomų teritorijų direkcijas administruos tik  8 ar  6 įstaigos.  

Dienraštis „Klaipėda“ domisi galimomis permainomis Valstybės saugomų teritorijų tarnyboje. Leidinio žiniomis, iš 34 saugomų teritorijų direkcijų ketinama palikti funkcionuoti 8, o gal tik 6 administracijas. Priežastis – lėšų trūkumas. Mažinant saugomu teritorijų administracijų skaičių aplinkosaugininkų neišvengiamai laukia ir atleidimų banga. Pagal naująjį planą vien tik Klaipėdos apskrityje vietoje trijų parkų direkcijų vadovų teliktų vienas, o ne trys.

„Reorganizacijos tikslas ne esamos sistemos griovimas, o patobulinimas. Ar vietoje 34 direkcijų vadovų išliks 8 ar 12, o gal net kitas skaičius, priklausys nuo ministerijos ir Vyriausybės pozicijos. Saugomų teritorijų sistema yra puiki, bet pats valdymas nėra efektyvus“, – Aplinkos apsaugos ministerijos viceministrą Liną Jonauską cituoja dienraštis „Klaipėda“. 

Apskaičiuota, kad Valstybės saugomų teritorijų tarnyba per metus visiems darbuotojams išlaikyti iš biudžeto gauna 9,5 mln. litų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius