Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 27

Klaipėda spaudos veidrodyje: Pajūris pribrendo maištaujančių vaikų perauklėjimo įstaigai

Baigiantis darbo savaitei Klaipėdos spauda domisi jaunimo problemomis ir užimtumu. Žiniasklaidos dėmesio centre atsidūrė sunkiai auklėjami vaikai, su kuriais nesusitvarkantys gimdytojai šaukiasi specialistų pagalbos. Kaip padėti maištaujantiems vaikams ir kokią veiką pasiūlyti, kad sunkiai valdomas jų elgesys neperaugtų į nusikaltimus, gvildena uostamiesčio žiniasklaida.
Nepilnamečiai.
Nepilnamečiai. / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Pajūris Klaipėda

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ skaičiuoja, kiek maištaujančių vaikų atsiduria Klaipėdos savivaldybės vaiko gerovės komisijos dėmesio centre. Pasirodo, vien pernai specialistai svarstė, ką daryti su 54 linkusiais nusikalsti, emociškai nestabiliais, sunkumų bendrauti su tėvais turinčiais vaikais. 

Kai kurie iš išsiųstų į socializacijos centrus, esančius toli nuo namų. Svarstoma, kad šie skaičiai liudija būtinybę panašią įstaigą įsteigti ir pajūryje.

„Specialistai pabrėžė, kad ministerijoms reikėtų siūlyti įsteigti socializacijos centrą arčiau Klaipėdos. Šiuo metu vaikams, kuriems reikia pagalbos, tenka keliauti po tolimiausius Lietuvos kampelius. Taip kyla dar daugiau problemų – atitrūkstama nuo artimųjų ir tėvų, jiems sunku apsilankyti savo gimtajame mieste“, – rašo dienraštis.

O kaip į aktyvią veiklą įtrauktas jaunimas puoselėja tautos tradicijas, rašo dienraštis „Klaipėda“. Pentadienį uostamiestyje staruoja Lietuvos vaikų ir moksleivių  lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkursas ,,Tramtatulis“.

„Organizatoriai taip buria ir skatina jaunąją kartą domėtis savo krašto tradicine kultūra, skleisti liaudies kūrybą, ugdyti jaunuosius dainininkus, muzikantus, pasakorius. Regioninio turo nugalėtojai keliaus į Vilnių – šeštojo konkurso „Tramtatulis“ respublikinį turą, kuriame paaiškės 2015-ųjų laureatai“, – rašo dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius