-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 10

Klaipėda spaudos veidrodyje: Pajūryje laukiama burlaivių antplūdžio

Klaipėdos dienraščiuose gausu naujienų apie laivybą. Vieni domisi, kiek burlaivių kitąmet aplankys Lietuvos pajūrį, kiti svarsto, kur švartuotis mažuosiuose uosteliuose nebeįsitenkantiems laivams.
Kuršių marių regata
Kuršių marių regata / SKC/Aušros Kukelkaitės nuotr.

Prieššventinių naujienų sraute dienraštis „Vakarų ekspresas“ praneša, kokių pramogų Klaipėdoje galima tikėtis net tik šią žiemą, o ir ateinančią vasarą. Pasirodo, uostamiestį kitąmet sudrebins net dvi laivų regatos. Dienraštis praneša, kad jų vizitai sutaps su Pilies džiazo festivaliu bei Jūros švente. Pirmiausiai suplevėsuos „Baltic Tall Ships Regatta“ regatos laivų burės, o liepos pabaigoje ir „Baltic Sail“.

Priimti pastarąją regatą Klaipėdai pasiūlyta visai neseniai. Uostamiesčiui teks nemenkai pasitempti norint vieną po kitos priimti dvi tarptautines regatas. „Baltic Sail“ organizavimui prireiks apie 550 tūkst. litų, tačiau iš Savivaldybės biudžeto prašoma 200 tūkst. litų, o likusius ketinama surinkti iš rėmėjų. Reikalingus 200 tūkst. litų planuojama paimti iš regatai „Baltic Tall Ships Regatta“ skirtų lėšų. Už šią sumą rengiamasi priimti iki 30 mažesniųjų burlaivių“, – Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėją Narūną Lendraitį cituoja dienraštis.

O štai dienraštis „Klaipėda“ svarsto, kur uostamiestyje sutalpinti mažuosius laivelius. Jų skaičius sparčiai auga, o švartavimosi vietos dygsta ne taip greitai. Klaipėdos urbanistai palei Danės upę žvalgosi vietos mažųjų laivų prieplaukai. Patogiausia vieta, specialistų svarstymu, teritorija greta Liepų ir Joniškės gatvių, kur šiuo metu plyti pieva.

„Dalyje teritorijos, esančios šalia vienos judriausių įvažų į miestą, pieva liks, o kitoje pusėje planuojamas mažųjų laivų uostelis ir keli rekreacinį objektą aptarnausiantys pastatai – kavinės, poilsiui skirti statiniai, sporto bei žaidimų aikštelės. Teritorijoje planuojama įrengti bendrojo naudojimo vietas bei sutvarkyti upės krantinę“, – planus dienraščiui dėsto Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius