Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 16

Klaipėda spaudos veidrodyje: Pilies tiltas paruoštas atidarymui

Klaipėdos dienraščiai domisi, kokie pokyčiai klaipėdiečių laukia artimiausiu metu. Vienas labiausiai laukiamų įvykių – Pilies tilto atidarymas. Data jau žinoma, belieka paskelbti valandą, kuomet transportas galės išbandyti suremontuoto tilto tvirtumą. Kita klaipėdiečių laukianti naujovė – miesto ribų pasikeitimas. Tiesa, keičiasi tik vandenyje – Kuršių mariose ir Baltijos jūroje – esančios miesto ribos
Klaipėdos Pilies tiltas
Klaipėdos Pilies tiltas / L. Sėlenienės nuotr.

Naujienų portalas www.ve.lt skaitytojus patikina, kad ateinantį penktadienį, kaip ir planuota, eismui bus atvertas maždaug metus remontuotas Klaipės pilies tiltas.

„Nuo kovo remontuojamas tiltas šiandien statybvietės jau neprimena, nors dar aptvertas, bet yra paruoštas tiek transporto, tiek pėsčiųjų eismui, baigti ženklinimo darbai, tvarkomos prieigos.

Atidarius tiltą Pilies, Minijos ir Sausio 15-osios gatvių sankryžoje bent laikinai bus paliktas žiedas, o Mokyklos gatvėje, per kurią dabar nukreiptas pagrindinis transporto srautas, viskas grįš į senas vėžes: eismas vyks dviem juostomis į abi puses“, – praneša portalas. 

Kol kas neaiški lieka tik tilto atidarymo valanda. Kada tiksliai tiltu galės pradėti riedėti transportas, paaiškės po projekto vykdytojų ir savivaldybės atstovų pasitarimo.

Dienraštis „Klaipėda“ domisi pokyčiais perbraižant Klaipėdos miesto teritorijos ribas. Žemėtvarkininkų pastebėjimu netiksliai yra nubraižytos Klaipėdos miesto ribos Kuršių mariose bei Baltijos jūroje.

„Uostamiesčio ribas siūloma mažinti 46,36 ha Kuršių mariose dėl dalies teritorijos prijungimo prie Neringos savivaldybės teritorijos ir 0,52 ha dėl krašto kelio Kretinga–Klaipėda ribų patikslinimo po to, kai buvo įrengta apžvalgos aikštelė.Tačiau dėl minėtų rekonstrukcijos darbų 16,27 ha uostamiestis turėtų ir  rasiplėsti.Naujai siūlomu Klaipėdos miesto ribų planu patikslinama šiuo metu susiklosčiusi faktinė situacija – šiaurinis molas taps miesto teritorija“, –  Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausiosios specialistės Raimondą Gružienę cituoja dienraštis.

Paskutinį kartą Klaipėdos plotas buvo pakoreguotas prieš 18 metų. Perbraižius miesto žemėlapį uostamiesčio plotas bus 9 795,39 ha.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius