Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 18

Klaipėda sulaukė įspūdingo svečio: po 18 metų vieši povandeninis karo laivas

Į Klaipėdos uostą trečiadienio popietę atplaukė Vokietijos karinis povandeninis laivas „U-31“, lydimas savo šalies kolegų, Karinių jūrų pajėgų laivo FGS „Oste“. Laivai uostamiestyje viešės keletą dienų. Pastarąjį kartą povandeninis laivas Klaipėdoje viešėjo prieš 18 metų.
Į Klaipėdą atplaukė povandeninis Vokietijos karo laivas
Į Klaipėdą atplaukė povandeninis Vokietijos karo laivas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Lietingu ir vėjuotu oru į Klaipėdą įplaukusį povandeninį karo laivą pasitiko Karinių jūrų pajėgų, Klaipėdos uosto atstovai, į uostamiestį atvyko ir krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas.

„Tai iš tikro truputį istorinis vizitas, po 18 metų atplaukė vėl povandeninis laivas, ir taip pat simbolinis, kadangi tai rodo Vokietijos tam tikrą prisidėjimą prie regiono saugumo ir mūsų, kaip sąjungininkų, bendradarbiavimą ir stiprinimą Baltijos jūros saugumo“, – sakė viceministras.

VIDEO: Į Klaipėdą atplaukė povandeninis Vokietijos karo laivas

Laivas į Klaipėdą atplaukė iš pratybų „Northern Coast“. Jose dalyvavo ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų atstovai.

Pastarąjį kartą Vokietijos povandeninis laivas Klaipėdoje lankėsi prieš 18 metų. Tąkart, 2001 m balandžio 27 d., uoste lankėsi du povandeniniai laivai „U-16“ ir „U-26“.

Anot viceministro, šis vizitas draugiškas, jokių karinių sumanymų nesama.

„Malonu, kai atplaukia įvairūs laivai. Mes suinteresuoti, kad būtų jūrinis tam tikras atstovavimas Baltijos jūroje, kad ne tik mūsų kaimynų laivai čia plaukiotų, bet taip pat ir vokiečių, ir amerikiečių, ir kiti. Tai mums tam tikra parama“, – sakė V.Umbrasas.

Viceministras ketino pasitikti laivą jūroje ir perlipti į jį, tačiau planus pakeitė lietingas ir vėjuotas oras. Laivą teko pasitikti Kruizinių laivų terminale, kur jis ir prišvartuotas.

Viešnagės Klaipėdoje metu povandeninio laivo vadovybė ir lydinti delegacija su mandagumo vizitu lankysis pas Klaipėdos miesto merą, Karinių jūrų pajėgų vadovybę, vyks kiti oficialūs renginiai. Vokietijos laivo įgula kartu su Lietuvos karinių jūrų pajėgų kariais lankysis vieni kitų kariniuose laivuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius