Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 16

Klaipėda – tarp lyderiaujančiųjų pagal nelaimių darbe skaičių

Per kelias dienas Klaipėdos uosto teritorijose per nelaimingus atsitikimus žuvo du darbuotojai, o vienam buvo sutraiškyta koja.
Daugiausiai nelaimingų darbinių įvykių užfiksuojama Vilniuje ir Klaipėdoje.
Daugiausiai nelaimingų darbinių įvykių užfiksuojama Vilniuje ir Klaipėdoje. / „15min“ nuotr.

Policija ir Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyrius pradėjo tirti pirmadienio incidentą, įvykusį laivų krovos kompanijoje „Klaipėdos Smeltė“. Tąsyk bendrovės teritorijoje krautuvas pervažiavo vyrą, kuris nuo sužalojimų mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje. Kaip teigė Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Arūnas Džiugas, kol kas nelaimės aplinkybės tebetiriamos.

Antradienį valydamas smėlio barstytuvą buvo sužalotas bendrovės „Žemkasa“ darbininkas. Jis Lypkių gatvėje valė per žiemą gatves smėliu barsčiusią mašiną. Vyras įlipo į mašinos vidų ir mechanizmas įsuko bei sumaitojo jo koją. Nukentėjusysis skubiai išvežtas į ligoninę.

Praėjusį ketvirtadienį nelaimė įvyko ir bendrovės KLASCO teritorijoje. Ugniagesiai bandė gelbėti į ant kranto stovintį bunkerį, į kurį buvo kraunama cukraus žaliava iš laivo, įkritusį žmogų. Gelbėtojai ištraukė 54-erių KLASCO darbininką, tačiau medikai jam padėti nebegalėjo – vyras užduso paniręs į bunkeryje esantį cukrų.

Pirmauja Vilnius ir Klaipėda

Pernai užfiksuoti 5 mirtimi pasibaigę nelaimingi atsitikimai darbe. A.Džiugas priminė, kad vieną žmogų darbo metu nutrenkė elektra, kitas žuvo sprogus valomam vilkiko ratui, Neringos sporto mokykloje nuskendo treneris, vienas vyras žuvo iškritęs iš mašinos kabinos, taip pat užregistruotas ir darbo metu per eismo įvykį žuvęs darbuotojas.

Mirčių darbuose buvo ir daugiau – dar devynios. Tačiau, jos, anot A.Džiugo, įvyko dėl sveikatos: insultų, infarktų. Taip pat buvo 17 sunkių sužalojimų, iš kurių ne vienas nutiko uosto kompanijose.
Vyriausiojo inspektoriaus teigimu, pagal nelaimingų atsitikimų darbe skaičių šalyje beveik visada lyderiauja Vilnius ir Klaipėda.

Dažniausiai kalti darbdaviai

Pasak Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjo A.Džiugo, tiriant nelaimingus atvejus, dažniausiai paaiškėja, kad dėl jų kalti darbdaviai. Anot pašnekovo, įdarbinami nepakankamai kvalifikuoti darbuotojai ar jie netinkamai paruošiami, taip pat neįvertinama rizika ir pan.

„Jei kaltė yra iš darbdavių pusės, atlikę tyrimą, mes visą medžiagą perduodame prokurorams. Ikiteisminis tyrimas yra perduodamas teismui arba nutraukiamas. Jei nutraukiamas, informacija vėl perduodama darbo inspekcijai ir mes sprendžiame dėl administracinių nuobaudų“, –  aiškino A.Džiugas. Darbo inspekcija tokiais atvejais skiria administracines nuobaudas darbdaviams, kurios svyruoja nuo 500 iki 5 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius