Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 03

Klaipėdą užplūs tūkstančiai baikerių (video)

Kitąmet Klaipėda taps Europos „Harley Davidson“ motociklų sostine – planuojama, kad į pirmą kartą Lietuvoje rengiamą „Super Rally“ suvažiuos apie 10 tūkstančių motociklininkų.
“Harley Davidson Baltija” klubo viceprezidentas A.Samuilis (dešinėje) tikino, kad festivalio vienam reginiui surengti Kruizinis terminalas - pats tinkamiausias.
„Harley Davidson Baltija” klubo viceprezidentas A.Samuilis (dešinėje) tikino, kad festivalio vienam reginiui surengti Kruizinis terminalas - pats tinkamiausias. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kitų metų birželio 9–12 dienomis prie Klaipėdos, airouosto teritorijoje susirinks tūkstančiai motociklų gerbėjų į patį svarbiausią „Harley Davidson“ gerbėjų suvažiavimą. „Super Rally“ rengiamas jau kelis dešimtmečius, tačiau kiti metai bus pirmieji, kai šis renginys įvyks Rytų Europoje.

Pavyzdžiui, šią vasarą jis buvo surengtas Graikijoje. Suvažiavę baikeriai siekė Gineso rekordo – per Rio Antirrio tiltą, kurio ilgis siekia beveik 3 kilometrus, pervažiavo 6 tūkstančiai baikerių. Graikai tuomet suskubo paskaičiuoti, kad savaitgalį vykęs renginys, apie kurį gausiai nušvietė Europos žiniasklaida, šalies biudžetą papildė maždaug 10 mln. eurų.

Lietuvos „Harley Davidson“ gerbėjams pavyko pasiekti, kad kitąmet šis renginys vyktų prie Klaipėdos.

Skaičiuojama, kad renginio biudžetas bus apie 1,4 mln. Lt. Viliamasi, kad į uostamiestį tomis dienomis atvažiuos maždaug 8–12 tūkst. baikerių.

Jau dabar uostamiesčio viešbučiuose gausiai registruojamos vietos. Pasak organizatorių, kai kurie jau spėjo kilstelėti ir kainas. Todėl svečiai dairosi kambarių ir Palangoje bei Nidoje.

Didžioji dalis baikerių atkeliaus keltais iš Skandinavijos bei Vokietijos. Didelis srautas motociklų gerbėjų atvyks nuo Lenkijos pusės pro Vilnių.

Anot „Harley Davidson Baltija“ organizacijos viceprezidento Artūro Samuilio, sujudimas jau bus jaučiamas kelias dienas iki renginio – svečiai paprastai atvyksta kiek anksčiau.

Ta proga Lietuvoje bus išleistas specialus pašto ženklas, proginiai atvirukai.

Renginio organizatoriai pageidauja vieną iš parodomųjų renginių suorganizuoti pačioje Klaipėdoje, Kruizinių laivų terminale. Čia bus renkamas pats įspūdingiausias „harlis“ iš visų suvažiuosiančių „Harley Davidson“ motociklų.

Klaipėdos meras Rimatas Taraškevičius, penktadienį susitikęs su renginio organizatoriais, patikino, kad miestas baikerius mielai priims ir vietą terminale šimtams motociklų parūpins.

VIDEO: harley davidson super rally 2010

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius