Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 26

Klaipėda vėl ruošiasi regatai ir burlaivių priėmimui

Uostamiestį kitąmet vėl papuoš burlaiviai, sugužėsiantys į Baltijos jūroje rengiamą regatą. Tai bus identiškas renginys jau vykusiai „Tall Ship's Races Baltic“ regatai, kuriuo miestiečiai ir svečiai galėjo grožėtis pernai. Klaipėdos taryboje netrukus turėtų būti tvirtinama šios šventės programa ir biudžetas.
Uoste švartuojasi Didžiosios Britanijos laivas.
Kitąmet uoste vėl turėtų švartuotis daugybė laivų. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 2 Regata Klaipėda

Šią regatą, kaip ir jau vykusią „Tall Ship's Races“ organizuoja Tarptautinė buriavimo asociacija. Papildomai sumanyta rengti regata skiriama kitų metų Europos kultūros sostinei – Turku miestui Suomijoje.  Planuojama, kad rugpjūčio 18–21 dienomis regata Baltijos jūroje vyktų trijuose miestuose – startuotų Klaipėdoje, aplankytų Gdynę ir finišuotų Turku mieste.

Surengti mieste regatą iš buriavimo asociacijos pasiūlymas buvo gautas kovą. Pasak Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus specialistės Inos Šidlauskienės, surengti regatą asociacija pasiūlė dviems geriausiai pernai priėmimą surengusiems uostams – Klaipėdai ir Gdynei.

„Visi matėme šį renginį, pirmąją regatą, tai bus identiškas renginys, tik vadinsis kitaip, nes tai papildomas jūrinis renginys prie pagrindinės regatos. Mums išpuolė tokia proga, kad Turku bus Europos kultūros sostine ir po pagrindinės regatos, kuri vyks Šiaurės ir Airijos jūrose, laivynas plauks į “Hansa sail„ Rostoke, o paskui į Turku“, – pasakojo I.Šidlauskienė.

G.Kubiliūtės nuotr./Klaipėdoje daugėja ir laivų, ir žmonių.
G.Kubiliūtės nuotr./Klaipėdą kitąmet vėl papuoš burlaiviai.

Norint dalyvauti Klaipėdai teks sumokėti dalyvio mokestį, siekiantį apie 260 tūkst. Lt. Pernai mokestis buvo apie 40 tūkst. Lt didesnis. Planuojama, kad visos šventės sąmata sieks apie 3,5 mln. Lt. I.Šidlauskienė teigė, kad neramina tai, jog laiko iki regatos liko visai ne daug – vos metai. Svarbu, kad regata besirūpinantis biuras Klaipėdoje pradėtų veikti vėliausiai sausio 1 dieną. Viliamasi, kad dar šiemet pavyks gauti šalies valdžios finansinę paramą.

Naujiena šioje regatoje taps ir tai, kad kitaip nei pernai, kuomet į lenktyniaujančius laivus reikėjo skirti būrį jaunuolių iki 25 metų, dabar susimokėti ir plaukti galės ir vyresnio amžiaus žmonės.

Svarstoma, kad dėl regatos kitąmet reikės koreguoti Jūros šventės datą. Tradicinė fiesta, kasmet gaudžia liepos paskutinįjį savaitgalį. Pasak vicemerės Juditos Simonavičiūtės, taupant lėšas, renginį būtų protinga perkelti.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius