Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 09

Klaipėda žiemos sezonui pasirengusi, darželiai šils nuo pirmadienio

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybėje posėdžiavo ekstremalių situacijų valdymo komisija. Išklausiusi atsakingų miesto tarnybų ir įmonių atstovų pasisakymų komisija nusprendė, kad miestas artėjančiai žiemai jau pasirengęs.
Šildymas
Šildymo sezonui uostamiestis jau pasiruošęs

Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigose šildymą įjungti rengiamasi artimiausiomis dienomis. Vaikų tėveliai jau nerimauja ir skambina į savivaldybę klausdami, kada bus įjungtas šildymas. Kol kas gauti tik kelių asmenų pageidavimai, tačiau savivaldybėje apsispręsta šildymo sezoną pradėti jau po kelių dienų. Ikimokyklinių įstaigų šildymo sistemos yra sutvarkytos, išduoti pasai, leidžiantys pradėti šildymo sezoną. 

Bendrojo lavinimo mokyklose ir daugiabučiuose namuose šildymas bus įjungtas kartu. Kol kas apie šildymo sezono pradžią nekalbama, teigiama, kad jis prasidės, kai vidutinė oro temperatūra tris dienas iš eilės laikysis iki 10 laipsnių šilumos. Praėjusiais metais Klaipėdoje šildymo sezonas prasidėjo spalio 19 d., 2010 m. – spalio 11 d. 
Savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė Ekstremalių situacijų valdymo komisijai pateikė turimus duomenis apie numatomą žiemą valyti miestą. Nuo lapkričio 1 d. miestą valys dvi bendrovės, miestas suskirstytas į šiaurinę ir pietinę dalis. Komunalininkai teigia apsirūpinę technika, reikalinga gatvėms mechanizuotai valyti. Rankiniu būdu gatves valanti įmonė tvirtino turinti pakankamai darbuotojų, taip pat pasirūpino druskos ir smėlio mišinių atsargomis. Gatvės ir šaligatviai bus pradėti valyti priklausomai nuo oro sąlygų, t. y., iš karto, kai reikės. 

Sveikatos įstaigos pasirengusios pradėti šildymo sezoną, įstaigoms išduoti pasirengimo aktai. Savivaldybės sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė komisijai perdavė visų miesto medikų nuogąstavimą dėl benamių ir neblaivių asmenų, atsidursiančių šaltomis naktimis gatvėje, ateities, nes, esą, turimų nakvynės namų nepakanka. 

Administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė komisiją užtikrino, kad benamių ir asocialių asmenų saugumo klausimas dar iki žiemos bus sprendžiamas atskirame posėdyje. Taip pat pažadėta sugrįžti prie blaivyklos atkūrimo temos. Uostamiestyje vienintelė Universitetinė ligoninė priėmimo skyriuje yra įrengusi specialią patalpą sušalusiems benamiams, kur jiems suteikiama pagalba ir leidžiama pasišildyti. Be kita ko medikai kategoriškai atsisako savo įstaigose įkurdinti išblaivinimo skyrius.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai komisiją informavo, kad įstaiga žiemai pasirengusi. Į savivaldybę kreiptasi dėl bendradarbiavimo – prašoma, kad administracija pasirūpintų savo apleistais pastatais, kuriuose žiemoja benamiai ir kur dažniausiai sukeliami gaisrai bei žūsta žmonės. Be to, ugniagesiams gelbėtojams labai praverstų administracijos parama tvarkant po stichinių nelaimių išverstus medžius. J.Simonavičiūtė sakė, kad savivaldybė negali būti paramos davėja, tačiau užtikrino svarstysianti galimybę tarp dviejų valstybinių institucijų pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, nes administracija atlieka miesto tvarkymo funkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius