-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 28

Klaipėdiečiai kyla prieš miesto valdžios planus „Žuvėdros” poilsiavietę paversti gyvenamųjų namų kvartalu

Paskutinė miestui priklausanti Girulių poilsiavietė „Žuvėdra” netrukus turėtų tapti dar vienu prestižiniu gyvenamuoju kvartalu. Tačiau šiems valdžios planams ėmė priešintis gyventojai. Jie ėmė rinkti parašus, kad vos už kelių dešimčių metrų nuo jūros įsikūrusi erdvi ir patraukli poilsio zona nebūtų apstatyta prabangiais namais, o liktų visiems prieinama.
Piketuotojai reikalauja palikti poilsiavietę prieinamą visiems, o ne tik išrinktiesiems.
Piketuotojai reikalauja palikti poilsiavietę prieinamą visiems, o ne tik išrinktiesiems. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Poilsiavietė

Trečiadienį prie Klaipėdos miesto savivaldybės pastato būrelis mieste žinomų aktyvistų surengė piketą „Sustabdykime Lietuvos pajūrio grobimą”.

„Mūsų vaikai ir anūkai gali prarasti paskutinę Klaipėdoje stovyklavietę, kurioje būtų galima vasarą ilsėtis, pramogauti ir kitaip turiningai leisti laisvalaikį. Vietoj stovyklavietės su Klaipėdos miesto savivaldybės palaiminimu ketinama statyti gyvenamųjų namų kvartalą su privačia teritorija ir su aukštomis tvoromis nuo pašalinių akių”, – piktinosi žmonės.

Spalio 27 d. savivaldybės taryba patvirtino žemės sklypo Pamario g. 11 detaliojo plano koncepciją. 8,5 ha sklypą ketinama padalinti, viename iš naujai suformuotų žemės sklypų keisti žemės paskirtį iš rekreacinės į gyvenamąją ir čia leisti statyti mažaaukščius namus.

Piketuotojai reikalauja atšaukti tarybos sprendimą, nes jis pažeidžia klaipėdiečių interesus. Žmonės įsitikinę, kad teritorijos planavimo organizatorių pažadai palikti dalį teritorijos visuomenės poreikiams su visiems prieinamu taku link jūros ir liks tik pažadai. Neabejojama, jog naujasis kvartalas taps antrąja Skautų gatve. Šioje Girulių gyvenvietės gatvėje visai šalia jūros namus pasistatė gerai žinomi turtingi klaipėdiečiai. Saugodami savo privatumą ir ramybę jie praėjimą prie jūros buvo užtvėrę užkardu.

Gruodžio 30 d. Giruliuose vyks detaliojo plano viešas svarstymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius