Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 11

Klaipėdiečiai perspėjami dėl vaikų seksualinio išnaudojimo

Klaipėdos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyrius perspėja gyventojus, kad pastaruoju metu uostamiestyje yra padaugėję seksualinių nusikaltimų prieš vaikus.
Vaikų namus sukrėtė įtarimai.
Padažnėjo vaikų seksualinis išnaudojimas. / Gino Dabašinsko nuotr.

Atliekamas ne vienas ikiteisminis tyrimas dėl atvejų, kuomet patėviai, net tėvai seksualiai išnaudojo mergaites. Tiriamas ir kaimyno dviejų mažamečių įsiviliojimas į savo butą.

Be to, Klaipėdos policija vis gauna žinių apie prie mokyklų besisukiojančius ir vaikus gąsdinančius ekshibicionistus. Nors tai jau ne taip pavojinga, kaip minėti nusikaltimai, vis tik pedagogai ir patys nepilnamečiai turėtų kuo skubiau skambinti policijai ir pranešti apie lytinių organų demonstruotojus.

Policija, norėdami padėti apsaugoti vaikus nuo seksualinio smurto, pateikia tėveliams keletą svarbiausių patarimų:

•         Vaikai niekada nėra patys kalti dėl jų atžvilgiu atliktų seksualinės prievartos veiksmų.

•         Vaiko pasitikėjimas savimi, nebijojimas net suaugusiajam pasakyti „ne” yra pati geriausia apsauga nuo seksualinės prievartos.

•         Jei staiga vaikas ima kalbėti apie seksualinius veiksmus, žaisdamas juos imituoti, labai tikėtina, kad jis buvo seksualiai išnaudotas.

•         Nuolat kartokite vaikui, kad be jūsų žinios jis negali niekur eiti ar važiuoti su nepažįstamais žmonėmis, kad ir ką šie žadėtų.

•         Kiekvieną dieną kalbėkitės su savo vaiku apie jo įspūdžius ir rūpesčius, mokykite, kaip elgtis pavojingose situacijose, raginkite netylėti apie nutikusius juokingus ar baisius dalykus. Stiprinkite vaikus, kad jie atpažintų blogus kitų ketinimus.

•         Turėdami bent menkiausių įtarimų, kad Jūsų ar koks nors kitas vaikas gali būti seksualiai išnaudojamas, informuokite apie tai policiją.

•         Ypač budrios turėtų būti mamos: sužinojusios, kad prieš vaiką naudota seksualinė prievarta, niekada netylėkite, nebandykite to slėpti, nes pasekmės vaikui bus baisios ir nepraeis visą gyvenimą. Ryžtingai užkirskite prievartai kelią.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius