-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 02

Klaipėdiečiai prie naujovės dar nepriprato

Net prabėgus mėnesiui, nuo to laiko, kai buvo apmokestintas automobilių statymas Klaipėdos centre darbo dienomis, klaipėdiečiai dar susiduria su nesklandumais.
Net ir prabėgus mėnesiui, kai miesto centre automobilių statymas tapo mokamas, vairuotojams vis dar tenka „pažindintis” su automatais.
Net ir prabėgus mėnesiui, kai miesto centre automobilių statymas tapo mokamas, vairuotojams vis dar tenka „pažindintis” su automatais. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Uostamiesčio gyventojai kol kas dar pratinasi prie didžiojo šių metų pasikeitimo – mokamo automobilių statymo centrinėse miesto gatvėse. Naujieji rinkliavos automatai iš pat pradžių sukėlė sumaištį – vairuotojai pasigedo informacijos, dalis technikos „streikavo”.

Tačiau net ir prabėgus kelioms savaitėms nuo automobilių stovėjimo apmokestinimo pradžios, vis dar kyla nemažai klausimų. Kaip pasakojo „Klaipėdos keleivinio transporto” direktorius Gintaras Neniškis, nemokamu telefonu, kuris nurodytas ant pinigus renkančių automatų, vis dar sulaukiama skambučių su klausimais, kur mesti monetas, kur pasiimti kvitą. „Didesnių problemų nebeturime. Tiesa, teko pakeisti kai kurių automatų skaitytuvus, nes strigdavo monetos”, – aiškino jis.

Miesto gatvėse išdygę rinkliavos automatai jau užkliuvo ir vandalams – keletas jų buvo apgadinta. Iki šiol trumposiomis žinutėmis už autmobilio statymą galėjo atsiskaityti tik „Omnitel“ abonementai. Tačiau artimiausiu metu bus pasirašyta sutartis su dar viena telekomunikacijų bendrove – „Bite“. Viliamasi, kad netrukus pavyks susitarti ir su „Tele-2“.

Pasirašius sutartį su policijos pareigūnais, jau buvo nubausti ir keli mokesčio nesumokėję piktavaliai. Savivaldybė iš viso yra nupirkusi apie 100 ratų blokatorių. Teigiama, kad netrukus vairuotojų kontrolė bus kur kas aktyvesnė.

„Mieste dar yra likusių dviprasmiškų vietų – tokių, kur vienas kiemas priklauso trims ar keturiems namams. Taigi, kai kuriems gyventojams dar teks įsigyti leidimus. Dėl to reikės padaryti galutinius sprendimų”, – aiškino G.Neniškis.

Per pirmąsias porą savaičių naujoji automobilių statymo sistema jau surinko maždaug 9000 litų.
Netrukus ketinama informuoti visuomenę, kiek rinklaivos pavyko gauti per pirmąjį mėnesį ir ar pavyko įgyvendinti užsibrėžtą planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius