-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 12

Klaipėdiečiai suvėrė įspūdingo dydžio šiaudinį sodą

Klaipėdos etnokultūros centras kasmet advento metu klaipėdiečius pakviečia vis kitai bendrai veiklai. Šiemet kelios dešimtys miestiečių sudalyvavo akcijoje „Augink sodą“, kurios metu suvertas įspūdingo dydžio šiaudinis sodas.
Klaipėdiečiai iš šiaudelių suvėrė didžiulį sodą.
Klaipėdiečiai iš šiaudelių suvėrė didžiulį sodą. / Etnokultūros centro nuotr.

Tautodailininkė Margarita Macijauskienė, vadovavusi kūrybiniam procesui džiaugiasi, kad klaipėdiečiai labai aktyvūs, smalsūs, kūrybingi ir geranoriški. Juk  sodus kurti galima tik su geromis mintimis, kitaip šiaudas lūžta, siūlas susipainioja – ir tenka pradėti iš naujo. Klaipėdiečiams „užauginti“ sodą sekėsi puikiai, o rezultatas džiugina ne tik akį, bet ir širdį. Belieką didįjį Klaipėdos sodą apdainuoti ir atlikti pakabinimo ritualą.

Gruodžio 17 d., šeštadienį,  16 val. Etnokultūros centre vyks advento vakaras, kurio metu klaipėdiečių suvertas sodas bus perduotas Klaipėdoje statomam Šv. Pranciškaus onkologijos centrui. Šis centras rūpinsis vėžiu sergančiųjų ir jų artimųjų dvasine stiprybe, atkreips visuomenės dėmesį į dvasines ir psichologines vėžio sukeliamas problemas. Tikėkime, kad šiuose dvasinės pagalbos namuose besisukdamas Klaipėdos sodas skleis gerą energiją, suteiks harmonijos,  primins dangišką sodą ir idealią pasaulio tvarką, kuo lietuviai nuo seno tikėjo.

Vakaro nuotaiką kurs Etnokultūros centro folkloro ansamblis „Kuršių ainiai“ (vad. Jolita Vozgirdienė ir Alvydas Vozgirdas), pristatysiantis naujai parengtą programą „Ir pasidarė dideli dyvai“.

„Joje išvysime senųjų advento apeigų interpretacijas, išgirsime tik šiam metų laikui skirtų dainų-LELIUMŲ-giedojimą, pasaulio sutvėrimo mitus. Kad balti ir švarūs artėjančias šventes pasitiktume, išvelėsim per metus pajuodusį žmonių gyvenimą, užšalusių ežerų takais ateisime prie apeiginio Kūčių stalo, virš kurio suksis auksaspalvis sodas, gimęs nešti darną ir gėrį“, - praneša Klaipėdos etnokultūros centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius