-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Klaipėdiečiams – 3000 nemokamų atšvaitų

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovais kviečia klaipėdiečius paminėti Pasaulinę kelių eismo nelaimių aukų atminimo dieną.
Atšvaitai
Atšvaitai / 15min.lt

Ta proga, lapkričio 16 d.,  17.00 val. Klaipėdoje visuomenės sveikatos specialistai bei policijos pareigūnai dalins praeiviams atšvaitus. Atšvaitai bus dalijami: Lietuvininkų aikštėje (prie perėjos); Atgimimo aikštėje (prie sankryžos); „Akropolyje“ (prie didžiosios sankryžos).

Kadangi 2010 metais vykusios akcijos metu, atšvaitai buvo išdalinti labai greitai, todėl šiais metais planuojama išdalinti trigubai daugiau atšvaitų – net 3000.

Svarbiausia, jog gavęs atšvaitą praeivis neįsidėtų jo į stalčių, o nešiotųsi su savimi ir, eidamas tamsiu paros metu, prisisegtų. Tėvai turėtų ne tik stebėti ar vaikas segi atšvaitą, bet ir rodyti pavyzdį. Tamsiai apsirengę pėstieji ar dviratininkai, ypač pablogėjus matomumui, esant lietui gali būti vairuotojų laiku nepastebėti, todėl visi žmonės, einantys neapšviestu taku, turi užsisegti atšvaitus.

Jei norime, kad kelyje būtų kuo mažiau skaudžių nelaimių, tiek vairuotojai, tiek pėstieji turėtų prisiminti kelių eismo taisykles ir jų laikytis.

PĖSTIEJI:

1.Pėstieji, einantys neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiu paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba prie drabužių prisisegti šviesą atspindintį atšvaitą. (KET 48)

2. Pėstieji privalo eiti šaligatviais arba pėsčiųjų takais dešine puse, o ten, kur jų nėra, – kelkraščiu. Jeigu šaligatvio, pėsčiųjų tako, kelkraščio nėra arba jais eiti negalima, leidžiama eiti viena eile važiuojamosios dalies pakraščiu. (KET 43)

3.Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba būti prie drabužių kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje prisisegęs šviesą atspindinčius elementus. Dviračio vairuotojai (keleiviai) iki 18 metų, važiuodami (vežami) keliu, privalo būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmą. Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys arba kelkraščiu riedučiais, riedlentėmis, paspirtukais važiuojantys pėstieji turi judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį. (KET 64)

4.Asmenys, kurie kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu važiuoja neįgaliųjų vežimėliais, vedasi motociklą, mopedą, dviratį, traukia (stumia) rogutes ar vežimėlį, privalo judėti tik viena eile ir tik transporto priemonių judėjimo kryptimi. (KET 45)

VAIRUOTOJAI:

1.Artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą ,,Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą, o keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi – į bet kurią eismo juostą perėjoje įėjusį pėsčiąjį. (KET 37)

2.Artėdamas prie sustojusios transporto priemonės su vaikų vežimo skiriamuoju ženklu ar prie mokyklinio autobuso, vairuotojas privalo sulėtinti greitį, prireikus – ir sustoti, kad praleistų vaikus. (KET 41)

3.Jeigu prieš pėsčiųjų perėją sustojo transporto priemonė, ta pačia kryptimi važiuojantis vairuotojas privalo sustoti ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinęs, kad perėjoje nėra pėsčiojo, kuriam jis galėtų sutrukdyti arba sukelti pavojų. Jeigu prieš pėsčiųjų perėją transporto priemonė sulėtino greitį, ta pačia kryptimi važiuojantis vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti ir vėl pradėti važiuoti tik įsitikinęs, kad perėjoje nėra pėsčiojo, kuriam jis galėtų sutrukdyti arba sukelti pavojų. (KET 38)

4.Visur (net ir ne pėsčiųjų perėjoje) vairuotojas privalo praleisti neregį pėsčiąjį, signalizuojantį balta lazdele, arba neįgalųjį, važiuojantį per kelią neįgaliųjų vežimėliu. (KET 41).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius