-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 04 14

Klaipėdiečius „Darom“ talkos metu išjudins muzika

Klaipėdiečiai aktyviai rengiasi kitą šeštadienį vyksiančiai švarinimosi akcijai „Darom“. Šiųmetinį akcijos šūkį „Rūšiuok muzikos ritmu!” uostamiesčio talkininkai ketina pateisinti su kaupu.
„Darom“ akcija, pulsuosianti gera nuotaika, talkininkų lauks kitą šeštadienį.
„Darom“ akcija, pulsuosianti gera nuotaika, talkininkų lauks kitą šeštadienį. / V.Tamolienės nuotr.
Temos: 2 Talka „Darom“

Šiais metais akcija paplis po daugelį pasaulio šalių „Let‘s Do It World 2012” vardu.

Anot akcijos organizatorių, galime didžiuotis, kad Lietuva buvo viena iš pirmųjų šalių, prieš penkerius metus palaikiusių akciją „Darom“, ir viena iš keleto pavyzdingai ją kasmet rengiančių. „Labai smagu, kad kiekvienais metais į mūsų kvietimą vienytis šalies švarinimui atsiliepia vis daugiau tautiečių. Tai įrodo, kad Lietuvoje žmonių sąmoningumas ir atsakomybė po truputėlį auga. Žmonės pamažu pradeda suvokti, kad esame atsakingi ne tik už tvarką savo kieme, bet ir visoje šalyje“, – teigė „Darom“ Klaipėdos apskrities ir Klaipėdos miesto vadovė Vilma Grigišaitė-Tamolienė.

Šiais metais rengiama „Darom“ akcija bus jubiliejinė, 5-oji! „Darom 2012“ jau žengė žingsnį ir tarptautinio projekto link. Europos Parlamentas patvirtino „Darom Global 2012“ deklaraciją, todėl projektas vyksta ne tik Baltijos šalyse, bet ir daugiau kaip pusėje pasaulio valstybių. Planuojama, kad šiemet akcijoje „Darom“ visame pasaulyje dalyvaus daugiau nei 300 mln. dalyvių.

Kaip ir kiekvienais metais, akcija „Darom“ vyks visuose Lietuvos miestuose ir už gyvenviečių ribų esančiose apleistose teritorijose: vandens telkinių pakrantėse, pakelėse, pamiškėse ir kt. Tikimasi, kad šiais metais į akciją susirinks daugiau nei 150 tūkst. aktyvių Lietuvos piliečių. Bus tvarkoma daugiau nei 5000 vietų, kuriose atliekos bus ne tik surinktos, bet ir rūšiuojamos bei perduodamos antrinių žaliavų surinkėjams ir perdirbėjams. Visų tvarkomų taškų Lietuvoje sąrašą akcijos organizatoriai paskelbs jau kitą savaitę, balandžio mėnesio pradžioje.

Akcija kasmet suburia apie 6-10 tūkst. klaipėdiečių. Kad akcija vyktų sklandžiau ir bendruomeniškiau, Klaipėdos mieste bus įsteigti „muzikuojantys taškai“. Čia jaunimo grupės kels nuotaiką muzikiniais pasirodymais, tad bus rūšiuojama muzikos ritmu!

Visi neabejingi gamtai ir norintys prisidėti prie šios gražios idėjos įgyvendinimo, kviečiami registruotis www.mesdarom.lt, kur bus paskelbti ir susitikimo taškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius