-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 15

Klaipėdiečius gąsdina gandai apie masiškai dingstančius žmones

Klaipėdoje sklando gandai apie mieste neva siaučiančius nusikaltėlius, kurie grobia žmones organams. Tiesa, nėra jokių duomenų, kad tai galėtų būti teisybė, rašo „Vakarų ekspresas.“
Virvė
Virvė / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Tomas Ulpis

Kaip rašo „Vakarų ekspresas“, kalbos apie tai, kad Klaipėdoje masiškai dingsta žmonės, ėmė sklisti praėjusių metų pabaigoje. Neva žmones medžioja organų prekyba besiverčianti grupuotė.

Vieni teigia, kad iš spalį dingusio ir vėliau mariose rasto jaunuolio kūno buvo išplėšta širdis, kiti šimtu procentų įsitikinę, jog uostamiesčio naktinių klubų darbuotojai yra susimokę su prekyba žmonių organais užsiimančia mafija ir parūpina jiems aukų.

Tačiau pareigūnai ramina žmones – jokių duomenų apie neva masiškai dingstančius žmones nėra. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Asmenų paieškos skyriuje praėjusiais metais pradėti 93, 2009 metais – 97 ikiteisminiai tyrimai dėl dingusių žmonių. Dauguma tyrimų užbaigti, iki šiol vis dar nerasta apie dviejų dešimčių žmonių, tačiau šiame sąraše – dingusiųjų nuo 2004 metų vardai ir pavardės.

Asmenų paieškos skyriaus tyrėja Rita Bružinskienė sakė, kad žmonės tikriausiai per daug žiūri televizorių, o gal suklaidino ekstrasensai. Ji taip pat užtikrino, kad visi, kurie buvo rasti – gyvi ar mirę – buvo su organais.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pareigas einantis Tomas Ulpis taip pat teigė, kad  jau seniai sklando kalbos apie prekybą organais, tačiau viskas taip ir liko tik gandų lygio, o konkrečių faktų ar įtarimų, jog kažkas gali verstis žmonių organų prekyba, iki šiol nėra.

Lietuvos ląstelių ir organų donorystės įstatymas skelbia, kad gyvo ar mirusio žmogaus organai negali būti komercinių sandorių objektais – įmanoma tik neatlygintina donorystė, o visi savanoriškai paaukoti organai registruojami specialiame registre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius