Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 31

Klaipėdiečius linksmins norvegiškas orkestras

„Torp musikkorps“ žygiuojantis orkestras švenčia savo 90-ąjį jubiliejų ir Klaipėdoje ketina pristatyti norvegiškos muzikos tradicijas.
Orkestro "Torp musikkorps" nariai.
Orkestro "Torp musikkorps" nariai. / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Norvegai

„Torp musikkorps“ muzikantai atlieka muziką iš vaikų mėgstamų filmų, tokių kaip Rožinė pantera, Liūtas karaliaus ir Mažylis drambliukas bei žinomiausius norvegiškus maršus. Muzikantų koncertuose skamba ir muzika iš garsių miuziklų „Operos pantomas“ ir „Vargdieniai“.

Šis orkestras susikūrė 1920m. gruodžio 26-ą dieną. Jį sudaro 35 nariai, kurių amžius nuo 16 iki 70 metų. Muzikantai rengia koncertus vaikams bei suaugusiems visus metus. Orkestras ne retai koncertuoja drauge su kitomis grupėmis, bliuzo atlikėjais ar vietinių vaikų muzikos mokyklų orkestrais. Tam kad galėtų nusipirkti instrumentus ar uniformą, kiekvienais metais orkestro nariai moka nario mokestį.

Norvegijoje orkestrams tenka svarbiausias vaidmuo, kai gegužės 17-ąją šalis švenčia Konstitucijos dieną. Norvegija didžiuojasi, kad šalies orkestrų muzikantai garsėja kaip patys aktyviausi  pasaulyje. 

Norintieji koncerto galės nemokamai paklausyti Teatro aikštėje, rugpjūčio 4 dieną, šeštadienį 15 val. Koncerto metu orkestras atliks norvegiškus maršus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius