Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 06

Klaipėdietiški vaizdai atkeliavo iš Vokietijos

Penktadienio vakarą Prano Domšaičio galerijoje atidaroma iš Juknaičių kilusio dailininko Horsto Skodlerako tapybos ir grafikos paroda „Peizažai. Klaipėdos kraštas ir Holštainas“.
 Lietuvoje gimusio kūrėjo darbuose nesunku atpažinti Klaipėdos krašto motyvus.
Lietuvoje gimusio kūrėjo darbuose nesunku atpažinti Klaipėdos krašto motyvus.
Temos: 1 Paroda

Tapytojas, grafikas H.Skodlerakas gimė 1920-aisiais Juknaičiuose, Šilutėje baigė Herderio gimnaziją, studijavo Karaliaučiaus meno akademijoje. Vėliau jis apsistojo Vokietijoje, Šlezvigo-Holštaino žemėje, prie Liubeko įlankos. Šių vietų kraštovaizdis jam nuolat priminė tėviškės apylinkes. H.Skodlerakas dėstė Kylio aukštojoje dizaino mokykloje. Sunkiai susirgęs 1991 m., atsidėjo tik kūrybiniam darbui. H.Skodlerakas mirė 2001 m. Liubeke.

H.Skodlerako kūrybos paroda, įvykusi 1948 m. Hamburge, simbolizuoja jo sėkmingos dailininko karjeros Vokietijoje pradžią. Nuo 1947 metų dailininkas nuolat dalyvavo grupinėse parodose, rengė individualias parodas muziejuose ir galerijose, dalyvavo konkursuose, pelnė garbingų apdovanojimų ir premijų, jo kūryba sulaukė ne tik palankaus meno kritikų įvertinimo, bet ir žiūrovų dėmesio. H.Skodlerako kūrinių turi daugelis Vokietijos muziejų, jų gausu privačiose kolekcijose.
Svarbiausios

H.Skodlerako kūrybos sritys buvo aliejinė tapyba, akvarelės, piešiniai, ofortai, o išskirtinis kūrinių bruožas – nedideli formatai. Motyvų požiūriu H. Skodlerako kūryboje vyrauja Klaipėdos krašto ir šiaurės Vokietijos gamtos ir miestelių vaizdai, jūros peizažai.

Paroda Prano Domšaičio galerijoje atidaroma penktadienio vakarą, 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius