-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 19

Klaipėdoje atidaroma nauja galerija

Ketvirtadienį 17.30 val. prekybos centre „Herkaus galerija“ išskirtinės garsaus marinisto Edvardo Malinausko parodos „Jūra“ atidarymu savo veiklą pradės jau daugelį metų sėkmingai veikiančios Klaipėdos galerijos filialas.
malinauskas_jura
Malinausko paveikslas „Jūra“
Temos: 1 Paroda

Paprastai galerijos įsikuria išskirtinėse, nuošaliose, vien menui skirtose erdvėse ir laukia, kol ištikimi meno gerbėjai jas atras. Kartais net prie durų įrengiamas skambutis, tad norėdamas užeiti ir pamatyti galerijos lobius, turi rimtai pasiryžti ir apsispręsti, juk eiliniam praeiviui dažnai tokiai invazijai į meno pasaulį trūksta drąsos. Taip ir gimsta plačiai paplitusi nuomonė, kad profesionalusis menas – tik elitui, o visiems tiems, kurie droviai sako apie meną nieko neišmanantys, tik pušelės ir standartiniai architektūros peizažai gatvių mugėse.

Klaipėdos galerija visus bauginančios krizės akivaizdoje griauna stereotipus ir išveda profesionalųjį meną į viešumą, priartina jį prie žiūrovo – atidaro savo filialą prekybos centre „Herkaus galerija“.

„Noriu, kad kiekvienas galėtų džiaugtis profesionalių dailininkų kūriniais, – netikėtą sprendimą komentuoja Klaipėdos galerijos direktorė Violeta Jusionienė. – Tegul užklysta žmonės, nežinantys galerijos adreso, neatradę savyje meno poreikio. Tikiuosi, atsitiktinai užklydusieji susidomės, praplės akiratį, supras, kad menas nėra prabanga, menas – reikšminga kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis.“

Galerijos atidarymui neatsitiktinai pasirinkta klaipėdiškių ypač mėgstamo dailininko, jau šešias dešimtis metų Klaipėdoje gyvenančio ir kuriančio marinisto Edvardo Malinausko tapybos paroda „Jūra“. Maestro parodos – retenybė ir prabanga, tad tai tikrai neeilinė dovana pirmiesiems naujosios galerijos lankytojams.

E.Malinauskas nuo pirmųjų savarankiško kūrybinio darbo metų aktyviai dalyvavo miesto ir šalies meno gyvenime. Daugelis jo darbų tapo reikšmingais Klaipėdos simboliais.

E.Malinausko kūrybos branduolys ir esmė, išskirianti jį iš visų Lietuvos tapytojų bei suteikianti ypatingą statusą, – jūros tematika. Dailininkas šiandien pelnytai laikomas vienu žymiausių Lietuvos marinistikos atstovų, sugebančių profesionaliai ir prasmingai perteikti amžinąją jūros didybę, nuolatinę nuotaikų, būsenų, atspalvių kaitą.

E.Malinausko tapytų jūros peizažų herojė viena – Baltijos jūra. Garsaus tapytojo jūros peizažai pelnė didelį pripažinimą: jo paveikslai puošia prezidentūrą Vilniuje, Vyriausybės rūmus, kitus visuomeninius interjerus. E.Malinausko darbais didžiuojasi šalies muziejai ir privačių kolekcijų savininkai. Jo kūriniai daug kartų atstovavo lietuviškajai marinistikai už šalies ribų. Menininko kūryba gerai žinoma užsienyje, darbų yra Rusijos, Suomijos dailės muziejuose, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Austrijos, Izraelio, JAV, Lenkijos, Filipinų ir kitų šalių privačiose kolekcijose.

„Naujos galerijos įsteigimo tikslas – nuolatos rengti parodas šioje erdvėje, – žada Klaipėdos galerijos direktorė V.Jusionienė. – Supažindinsime klaipėdiškius bei miesto svečius su žymiais, profesionaliais Lietuvos dailininkais. Kiekvieną mėnesį pristatysime naują parodą, tad gyvenimas galerijoje virte virs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius