Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 09

Klaipėdoje daugėja renginių, lankytojų – mažėja

„Tokią situaciją lemia sumažėjusi žmonių perkamoji galia ir kasmet blogėjanti „Žvejų rūmų“ būklė“, - sakė uostamiesčio savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Jolanta Braukylienė.
Kepėjų gatvės šventė.
Vasarą klaipėdiečiai noriai lankėsi senamiesčio gatvelių šventėse. Akimirka iš kepėjų gatvės šventės. / I.Ozturhan/15min.lt.nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Anot skyriaus vedėjos, yra ir daugiau subjektyvių ir objektyvių priežasčių, lemiančių prastą renginių lankomumą. Tačiau J.Braukylienės teigimu, nepaisant to, kad laikmetis nėra lengvas, šiemet žymiai išaugo iniciatyvų rengti įvairias kultūrines akcijas ir renginius miesto viešosiose erdvėse. „Galime pastebėti, kad pernai buvo jaučiamas didelis renginių sumažėjimas, o šiemet jų skaičius išaugo daugiau nei 50 procentų skaičiuojant kartu su Kalėdiniais renginiai, kurie dar vyks“, – kalbėjo Kultūros skyriaus vedėja.

Deja, pačioms kultūros įstaigoms uždirbti papildomų lėšų sekasi vis sunkiau. Taip yra esą dėl to, kad parduodama mažai bilietų į renginius, vykstančius „Žvejų rūmuose“. Šios savivaldybei priklausančios įstaigos patalpose yra laikinai prisiglaudęs Dramos teatro kūrybinis personalas, tad tenka derinti veiklas. Pasak J.Braukylienės, yra paruoštas įstaigų optimizavimo planas bei atliekama poreikio analizė mėgėjų meno plėtrai, tad Žvejų rūmų likimas – neaiškus: „Situacija keičiasi ir su naujos arenos atsiradimu ji dar labiau aštrės. Ką daryti su Žvejų rūmais? Mes dar grįšime prie šito klausimo“.

Realūs planai ir svajonių sąrašas

Planuojant kitų metų veiklos perspektyvą, Kultūros skyrius viliasi gauti didesnių asignavimų algoms bei įgyvendinti kelis projektus. Vien skyriaus darbuotojų atlyginimai pagal paskaičiavimus turėtų augti daugiau nei 260 tūkst. litų, kiek jie augs realiai – neaišku. Nemažai investicijų prireiks ir naujai statomam Tautinių kultūrų centrui. S.Nėries gatvėje ketinama atidaryti pokario rezistencijos ekspoziciją. Kitąmet bus ruošiamasi 2012–aisias Klaipėdos miesto 760–ies metų jubiliejaus minėjimo renginiams.

Pasak J.Braukylienės, bus prašoma ir toliau skirti lėšų miesto centre ir senamiestyje organizuoti gatvelių šventes, kurios varsą pritraukė būrius lankytojų į senamiestį. Šiam tikslui siekiama gauti 50 tūkst litų – tai yra 14 tūkstančių mažiau nei miesto Taryba papildomai skyrė šiemet. Kultūros skyriaus vedėja užsiminė ir apie svajonių sąrašą, kuriame figūruoja nauja biblioteka su bendruomenės namais Pietiniame miesto rajone ir Vasaros estrados gaivinimas.

„Biblioteka su bendruomenės namais Simonaitytės gatvėje turėtų atsirasti ne po metų ar dviejų, o gal 2014–aisiais, kai miestas minės K.Donelaičio 300 metų gimtadienį. Dėl Vasaros estrados yra minčių, kad ten atsirastų daugiafunkcinis sporto ir laisvalaikio centras, tačiau tai – svajonių sąrašas“, – kalbėjo vedėja. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius