-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 21

Klaipėdoje dviratininkai buriasi į klubą

Nors už lango žiema, uostamiestyje dviratininkai jau aktyviai ruošiasi šiltajam metų sezonui ir buriasi į klubą. Šį šeštadienį vyks pirmasis klubo susitikimas, kurio tema – „Atgal į vasarą!“
Į naktinį žygį išsiruošė 60 dviratininkų.
Klaipėdoje dviratininkai važinėjasi ne tik vasarą, bet nepabūgsta pramogauti ir tamsiuoju paros metu ar spaudžiant šaltukui. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Premjeras Dviratis

Kasmet mieste gausėjant dviratininkų gretoms, didėja ir poreikis dalintis patirtimi, ieškoti įdomesnių laisvalaikio praleidimo formų bei drauge spręsti iškylančias problemas.

Pasak klubo steigimo iniciatorių, parduotuvės „Tavo dviratis“ vadovės Linos Stanevičiūtės bei VšĮ „Žinių namai“, klubo idėją padiktavo pernai vasarą klaipėdiečiams pradėtos rengti sveiką gyvenimo būdą propaguojančios kelionės bei kiti renginiai, sulaukę miesto dviratininkų susidomėjimo.

„Įvairaus amžiaus klaipėdiečiai atsiliepė į mūsų kvietimą ir dalyvavo savaitgalio išvykose, kuriose siūlėme ne tik minti pedalus, bet ir kaitintis sveikuolių pirtelėje, sustiprinti kūną jogos pratimais. Ypač didelio susidomėjimo sulaukė rudenį organizuotas naktinis žygis „Arbata ant Olandų Kepurės“, – pasakojo klubo steigėja.

Dalinsis įspūdžiais ir patirtimi

Ši patirtis suteikė impulsą steigti klubą, kurio tikslas – didinti miestiečių susidomėjimą sveika ir turininga gyvensena bei skatinti juos dar dažniau leisti laisvalaikį ant dviračių.

Pirmojo susitikimo akcentas – prisiminti gražiausias praėjusios vasaros kelionių akimirkas, pasiklausyti įspūdžių, pasigrožėti kelionių vaizdais. Renginio svečias – nuo 14 metų dviračiu keliaujantis Rolandas Liutika, pernai vasarą kartu su „Baltic Cycle“ bei 12 įvairių tautybių žmonių grupe, dviračiu važiavęs aplink legendinį Ararato kalną. Per mėnesį klaipėdietis numynė 1800 km, nakvojo palapinėje, pats gamino maistą lauko sąlygomis, aplankė Gruziją, Armėniją, Iraną bei Turkiją.

Kita renginio dalis – praktinė, kviečianti susipažinti su važinėjimo dviračiais žiemą ypatumais. Susitikimo dalyviai sužinos apie specialiai žiemai skirtas dygliuotas ir nedygliuotas dviračių padangas, lengvą, šalčiui bei vėjui atsparią, prakaito nekaupiančią trisluoksnę aprangą, saugumą garantuojančias taisykles.

Dviračio neatsisako ir žiemą

Apie pavojus ir džiaugsmus, tykančius moters dviratininkės pusnyse, pasakos Renata Mileškienė, 12 metų pedalus minanti ne tik vasarą, bet ir žiemą. Spaudžiant šaltukui ar sningant, Renata kas dieną nuvažiuoja apie 15 km.

„Kartais praeiviai apšaukia beprote, kartais – supratingai nusišypso ir praleidžia. Dviratį net ir žiemą renkuosi todėl, kad man patinka juo važinėti. Taip pat – taupumo, patogumo sumetimais, siekdama bent kiek prisidėti prie aplinkos tausojimo bei norėdama savo pavyzdžiui įkvėpti ir kitus nebijoti to daryti“, – sakė R.Mileškienė.

Žiemos metu dviratininkų klubas ketina burtis kartą per mėnesį kavinės „Cafe Kubu“ patalpose, o atšilus – rengti išvažiuojamuosius susitikimus, keliaujant iš anksto numatytais maršrutais.

Pirmasis susitikimas vyks šeštadienį 14 val. kavinėje „Cafe Kubu (H.Manto g. 10, šalia M.Mažvydo al.).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius