Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 22

Klaipėdoje ir Neringoje dalinami kompostavimo konteineriai

Bendrovė „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“ (KRATC) Klaipėdos ir Neringos miestų vietinės rinkliavos mokėtojams vėl dalina kompostavimo konteinerius žaliųjų bei virtuvės atliekų rūšiavimui. Prieš trejus metus KRATC pradėtas eksperimentas virto respublikiniu projektu.
Klaipėdietė I.Deveikienė viena pirmųjų gavo kompostavimo dėžę.
Klaipėdietė I.Deveikienė viena pirmųjų gavo kompostavimo dėžę. / A.Kripaitės nuotr.

„Užpernai KRATC iš savo lėšų nupirko ir Klaipėdoje bei Neringoje išdalino 270 kompostavimo konteinerių, o šiemet jau Europos Sąjunga skyrė 90 proc. finansavimą ir visam Klaipėdos regionui nupirkta 10 000 kompostinių“, – pasakojo Arvydas Piepalius, KRATC analitikas.

Pasak analitiko, KRATC administruoja vietinę rinkliavą Klaipėdos ir Neringos miestų savivaldybėse, tad uostamiestyje rinkliavos mokėtojams bus išdalinta 1 600, o Neringoje – 100 kompostinių.

Kitose Klaipėdos regiono savivaldybėse kompostinių dalinimas bus organizuotas vėliau. Apie kompostavimo konteinerių dalinimą Palangos miesto, Skuodo, Šilutės, Kretingos, Klaipėdos rajonų gyventojai bus informuojami atskirai.

Uostamiestyje rinkliavos mokėtojams bus išdalinta 1 600, o Neringoje – 100 kompostinių.

Kompostavimo konteineriai Klaipėdoje ir Neringoje bus suteikti tik fiziniams asmenims – individualių namų ir sodų gyventojams.

„Kompostines galės gauti ne visi sodininkai, o tik tie rinkliavos mokėtojai, kurie soduose turi gyvenamuosius arba sodo pastatus“, – aiškino Šarūnas Jonas Tamulis, KRATC Vietinės rinkliavos administravimo skyriaus viršininkas.

Klaipėdoje ir Neringoje norintys gauti kompostavimo konteinerius turi kreiptis į KRATC Vietinės rinkliavos administravimo skyriaus vadybininkus Klaipėdoje, Bangų g. 11, o Neringos mieste – Taikos g. 45. Vadybininkai užregistruos prašymus ir praneš, kada bus galima pasiimti konteinerį.

Nemokamai pagal panaudos sutartį kompostinės bus išdalintos jų pageidaujantiems Klaipėdos ir Neringos miestų vietinės rinkliavos mokėtojams, tačiau pirmenybė bus suteikiama tiems, kurie neturi įsiskolinimų už atliekų tvarkymą.
Daugiau informacijos apie kompostavimą ir kompostinių suteikimo tvarką rasite www.kratc.lt rubrikoje „Kompostavimas“. Taip pat ten yra įkeltos prašymo formos ir privalomos panaudos sąlygos. Papildoma informacija nemokamu tel. 8 800 13344.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius