-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 13

Klaipėdoje krito gulbės – nustatytas paukščių gripas

Klaipėdoje prie Jūrų muziejaus ir Žardės tvenkinio rastų nugaišusių gulbių tyrimai parodė – paukščių gripas jau ir pajūryje. Trečiadienį surengtas savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos posėdis.
Gulbė
Gulbė / Vytauto Šauklio nuotr.

Kaip informavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamento direktorius Antanas Bauža, prie Jūrų muziejaus ir Žardės tvenkinio buvo rastos penkios nugaišusios gulbės. Tyrimai parodė, kad trim atvejais sparnuočiai buvo užsikrėtę paukščiu gripu.

„Paukščių gripas – greitai plintanti užkrečiama liga, kuria serga naminiai ir laukiniai paukščiai. Paprastai užsikrečiama per migruojančius paukščius. Žmonės šia liga užsikrėsti negali. Susirgę paukščiai tampa vangūs, nustoja lesti, gerti“, – pasakojo A.Bauža.

Jis pasidžiaugė, kad Klaipėdos mieste nėra komercinių paukštynų. Tiems, kurie laiko naminius paukščius lauke, nurodoma juos suvesti į vidų ir tol, kol bus stebimas ligos protrūkis, laikyti uždarytus.

„Užsikrėtę paukščiai arba žūsta, arba sunaikinami, vykdant ligos kontrolę“, – teigė valdininkas.

Paskutinį kartą paukščių gripas Klaipėdoje fiksuotas 2017-ųjų kovą, pavasarinės paukščių migracijos metu.

Ekstremalių situacijos komisijos nariai nusprendė įvesti ribojimus. Vienas jų – drausti lesinti paukščius. Apie draudimus įspės nauji ženklai. „Be COVID-19 mums dar ir šitos problemos betrūko“, – pastebėjo savivaldybės administracijos vadovas Gintaras Neniškis.

Gyventojai, radę paukščių gaišenų, apie tai turi pranešti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. Visą parą veikiantis nemokamas jos numeris yra (8 800) 40 403, o Klaipėdos departamento mobilusis telefono numeris – (8 620) 36 088.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius