Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 11 19 /2017 11 20

Klaipėdoje lyja visą dieną, į miesto gatves vertinti situacijos išsiruošė pats meras

Po to, kai prieš savaitę Klaipėdą paskandino šlapdriba, klaipėdiečiai neramiai stebi sekmadienio lietų. Dangus uostamiestyje prakiuręs visą dieną, todėl baiminamasi, kad nepasikartotų praėjusio sekmadienio scenarijus.
Šia nuotrauka feisbuko vartotoja dalijasi mero paskyroje
Šia nuotrauka feisbuko vartotoja dalijasi mero paskyroje / B.Rudstein nuotrauka iš feisbuko paskyros
Temos: 2 Klaipėda Lietus

Feisbuko grupėse plinta kelios nuotraukos, kuriose matyti keli apsemti Debreceno gatvės kiemai. Socialiniuose tinkluose žmonės skundžiasi, kad lietus po truputį jau semia ir Kauno g. ir Šilutės pl. sankryžą, taip pat Reikjaviko, Dubysos gatves, Šilutės pl.

Anot gyventojų, Kauno g. kieme vandens jau iki kojos kauliuko. Apsemta gatvė ir prie prekybos centro BIG.

L.Mindaugo feisbuke pasidalinta nuotrauka/Feisbuke pasidalinta nuotrauka
L.Mindaugo feisbuke pasidalinta nuotrauka/Feisbuke pasidalinta nuotrauka

Nors situacija tikrai neatrodo tragiškai, klaipėdiečiai jau turi liūdnos patirties – vos prieš savaitę šlapdriba paskandino jų gatves ir automobilius.

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sekmadienio vakarą jau skambino Ekstremalių situacijų valdymo komisijai, tačiau kol kas lietaus pasekmės nėra kritinės.

„Lygiai savaitė, vėl sekmadienio vakaras, vėl gana intensyvus lietus, bet tikiu ir tikiuosi, kad pamokas išmoko visi, kam reikia. Dar prieš porą valandų paskambinau Ekstremalių situacijų valdymo komisijos vadovui, administracijos direktoriui Sauliui Budinui, AB „Klaipėdos vanduo“ generaliniam direktoriui Leonui Makūnui, PGT vadovui, kad itin operatyviai ir aktyviai būtų vykdoma stebėsena visame mieste bei aktyvus reikiamų veiksmų koordinavimas, nelaukiant kol pasekmės taps kritinėmis ir teks jau kovoti su jomis!“ – feisbuko paskyroje rašo Klaipėdos meras.

Jis ragina gyventojus, matančius apsemtas gatves ir kiemus, apie tai informuoti „Klaipėdos vandens“ dispečerinę.

„Prašiau, kad ir mane nedelsiant informuotų apie visa tai kas ir kaip vyksta (nors formaliai nesu šios komisijos narys). Bet padidinto budrumo bei akylumo iš visų mūsų pusės, taip pat būtų rimta pagalba. (…) Stebėkime, informuokime, nes tik visų bendromis pastangomis galime pažaboti gamtos išdaigas. Ramios, sausos bei šiltos nakties visiems mums“, – rašo V.Grubliauskas.

Gyventojus ragina automobilius patraukti į saugesnes vietas

Klaipėdos pietinės miesto dalies gyventojus V.Grubliauskas ragina saugoti turtą.

„Nenoriu bėgti įvykiams už akių ir panikuoti be reikalo, tačiau nerimo didėja kiekvieną minutę. Manau, kad pats laikas ruoštis informuoti gyventojus, gyvenančius pietinėje miesto dalyje (o ypač ten, kur prieš savaitę vanduo buvo užliejęs kiemus/rūsius/gatves), kad grėsmė kyla kas valandą, o tai ir greičiau, todėl tikrai verta pasirūpinti automobilių patraukimu į saugesnes/aukštesnes vietas, gal bent kelis kartus per naktį nepatingėti ir pažvelgti pro langą, sekti, kas per situacija lauke“, – rašo meras.

Pats išsiruošė į Klaipėdos gatves

Kiek vėliau M.Grubliauskas pats išsiruošė į, kaip nurodo, „karščiausius miesto taškus“. Savo feisbuko paskyroje pasidalinęs keletu nuotraukų, M.Grubliauskas informavo, kad gerokai apsemtos greta Klaipėdos lopšelio-darželio „Puriena“ esančios gatvės, anot mero, čia vandens prieigose 15-25 mm. Nors į darželį patekti kol kas dar galima, apie situaciją informuota įstaigos vadovė.

AB „Klaipėdos vanduo“ avarinės tarnybos, pasak mero, jau dirba ir ties Baltijos pr. 95, Kauno g. 33 namais.

Primename, kad praėjusią savaitę pietinėje Klaipėdos dalyje miestiečiai sulaukė daugiausia nemalonumų, po neregėtos liūties kiemai virto ežerais.

VIDEO: Neregėta liūtis nusiaubė Klaipėdą: kiemai virto ežerais, gatvės – upėmis
VIDEO: Liūtis skandina Klaipėdos gatves

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius