Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 21

Klaipėdoje modernizuos pagalbos centrą

Tikimasi, kad iki Kalėdų pradės veikti modernus pagalbos centras Klaipėdoje. Šiuo metu dėl patalpų nuomos Bendrojo pagalbos centro Klaipėdos skyriui eina į pabaigą viešųjų pirkimų procedūros, kurioms pasibaigus, reikės pradėti būtiniausius remonto, įrangos perkėlimo ir sumontavimo darbus.
Bendrasis pagalbos centras.
Bendrasis pagalbos centras. / BPC nuotr.

Kaip teigė Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, iki Kalėdų privalo pradėti veikti modernus BPC Klaipėdoje.

Ketvirtadienį buvo pristatyta BPC Telšių padalinyje įdiegta specializuota ELS Web Siveillance programinė įranga, leisianti operatoriams kokybiškiau ir operatyviau atsakyti ir reaguoti į pagalbos skambučius numeriu 112, nustatyti skambinančiojo vietą, įvertinti pagalbos prašymus ir pagalbos tarnybų pajėgų poreikį.

„Šiame centre įrengtos modernios, europinius reikalavimus atitinkančios operatorių darbo vietos, o moderni įranga ir šiuolaikinės technologijos leidžia operatoriams kartu su pagalbos prašančiojo skambučiu fiksuoti ir tikslią skambinančiojo buvimo vietą. Tai dar vienas žingsnis visuomenės saugumo užtikrinimo link“, – sakė ministras R. Palaitis.

Atsižvelgiant į pagalbos skambučių skaičių, Telšių apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje įsikūrusiame Telšių BPC įdiegtos trys kompiuterizuotos operatoriaus darbo vietos, tačiau ši programinė įranga paruošta naudoti visos Lietuvos mastu.

Pirmasis BPC informacinės sistemos plėtros etapas prasidėjo 2008 m., o Telšių apskritis bandomajam BPC projektui 2008 m. buvo pasirinkta atsižvelgus į finansavimą ir palyginti nedidelį pagalbos skambučių skaičių apskrityje. BPC operatoriai, administruodami pagalbos skambučius mažesnėje teritorijoje, tobulins darbo su informacinėmis technologijomis įgūdžius prieš perkeliant šią įrangą į Klaipėdą.

Ateityje BPC Klaipėdos padalinys administruos pusės Lietuvos pagalbos skambučius.

Klaipėdoje bus įsteigta iki 60 darbo vietų skambučių operatoriams ir pajėgų valdytojams. BPC Klaipėdos skyriaus aprėptis bus Klaipėdos, Telšių, Šiaulių ir Tauragės apskritys.

2011 metų rugsėjo mėnesį statybininkai planuoja baigti statyti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM pastatą Vilniuje, kuriame įsikurs ir BPC. Čia taip pat bus įrengta iki 60 darbo vietų skambučių operatoriams ir pajėgų valdytojams.

„Apsispręsta, kad kol kas šalyje visi pagalbos skambučiai bus administruojami dviejuose centruose – Vilniuje ir Klaipėdoje”, – sakė ministras R. Palaitis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius