Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 08

Klaipėdoje naktį kritęs gausus sniegas ryte privertė vėluoti autobusus

Klaipėda penktadienį nuklota sniegu, nors dar ketvirtadienį buvo matyti tik keli likę seniau iškritusio sniego lopinėliai. Naktį gausiai snigo, o ryte klaipėdiečiai nustebo už langų išvydę gausiai apsnigtą miestą. Daug sniego iškrito visoje Vakarų Lietuvoje.
Klaipėdą nubalino sniegas.
Klaipėdą nubalino sniegas. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Anot uostamiestyje kelius valančios bendrovės „Specialus autotransportas“ logistikos vadovas Rimantas Strakšys teigė, kad visi automobiliai gatves valo nuo pat 2.30 val. nakties, kuomet ir pradėjo gausiai snigti. „Nuo 3 iki 8 val. iškrito 8–9 cm sniego. Prognozuojama, kad snigs iki 14 val. Mieste dirbame visu pajėgumu, darbuojasi devynios transporto priemonės, įskaitant traktorius ir greiderius“, – pasakojo R.Strakšys.

Bendrovė visų pirma valo pagrindines miesto gatves, savivaldybė leido nuvalyti 2 ir 3 maršruto gatves, kurios apima ir gyvenamuosius rajonus, kai kurios kelio dangos yra žvyruotos. 

„Prioritetas yra pagrindinės miesto gatvės, kuriomis važiuoja visuomeninis transportas. Paskui važiuojame į šalutines gatves. Deja, sniegas krenta ir netirpsta, o nusėda ir „auga“, – sakė R.Strakšys. 

Anot Klaipėdos keleivinio transporto Teisės ir kontrolės skyriaus viršininko Juliaus Pauliko, penktadienio rytą autobusai labai vėlavo. Jei įprastą dieną autobusams leidžiama vėluoti dvi minutes, penktadienį visuomeninis transportas vėlavo iki dešimties minučių. „Kai iškrenta sniego, autobusai visuomet vėluoja daugiau. Vėlavimas penktadienį yra du, tris kartus didesnis nei leidžiamas kasdien“, – sakė J.Paulikas.

Sniegas arba šlapdriba penktadienio naktį krito visoje Vakarų Lietuvoje. Gausus sniegas nuklojo Klaipėdos, Telšių, Šilutės ir kitus rajonus.

Anot Klaipėdos autobusų parko vadovės Jelizavetos Daugininkienės, magistraliniai keliai nuvalyti. Į priemiesčius autobusai išvyko ir visur sėkmingai pravažiavo.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr. /Klaipėda nubalino sniegas.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr. /Klaipėda nubalino sniegas.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr. /Eglė
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr. /Apsigusi eglė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius