Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 22

Klaipėdoje nebeliks dabartinių „mikriukų“

Klaipėdos valdžia pradėjo procedūras, kurioms pasibaigus iš uostamiesčio gatvių turės pasitraukti dabartiniai maršrutiniai taksi – vadinamąsias ekspresų paslaugas galės teikti tik įmonės, turėsiančios ne senesnes kaip 2017 metų gamybos žemagrindes erdvesnes transporto priemones, ketvirtadienį rašo dienraštis „Vakarų ekspresas“.
„Kautra“ maršrutiniai taksi
Maršrutinis taksi / „Kautra“ nuotr.

Vietos valdžia sako, kad tokia pertvarka užtikrins geresnę kokybę ir išgyvendins iš miesto gatvių „keleivių medžioklę“, nes konkursą laimėjusioms įmonėms bus mokama pagal nuvažiuotą ridą, o ne pagal pervežtų keleivių skaičių.

Pasak viešosios įstaigos Klaipėdos keleivinis transportas direktoriaus Gintaro Neniškio, jau paskelbtos būsimojo konkurso techninės specifikacijos ir laukiama pastabų dėl jų. Patį konkursą tikimasi paskelbti liepą.

G.Neniškio teigimu, konkurse bus reikalaujama, kad paslaugos būtų teikiamos 2017 metų gamybos 16 vietų žemagrindėmis ir erdviomis transporto priemonėmis, viena vieta turės būti pritaikyta neįgaliajam. Naujuosiuose „mikriukuose“ taip pat turės būti vaizdo kameros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius