-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 02

Klaipėdoje parduota daugiau butų

Preliminariais Registrų centro duomenimis, šių metų antrąjį ketvirtį Klaipėdoje sudaryta 520 butų pardavimo sandorių. Tai yra 7 proc. daugiau nei pirmąjį ketvirtį.
Specialistai prognozuoja, jog dėl didelės pasiūlos, butų nuomos kainos gali dar labiau nukristi.
Butai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nekilnojamojo turto vystytojai pardavė beveik 50 naujos statybos butų, t.y. 17 proc. daugiau nei  pirmąjį šių metų ketvirtį.

Antrąjį 2011 metų ketvirtį tiesiogiai iš NT vystytojų Klaipėdoje per mėnesį vidutiniškai nupirkta po 16 naujų butų. Pardavimai išliko tokie pat, kaip pernai tuo pačiu laikotarpiu. Bendrovės „Eika“ rinkos analitikas Tomas Žiaugra skaičiuoja, kad šių metų II ketvirtį Klaipėdoje pardavimai tiesiogiai iš nekilnojamojo turto vystytojų buvo panašūs kaip ir Kaune, kur per ketvirtį parduota apie 50 butų. Lyginant su Vilniumi, naujų butų pardavimai Klaipėdoje buvo beveik 7 kartus mažesni.

Naujos statybos butų kainos Klaipėdoje nuo metų pradžios beveik nepasikeitė. Šiuo metu vidutinė kaina už kvadratinį metrą siekia apie 4300 litų. Preliminariais Registrų centro duomenimis, II šių metų ketvirtį Klaipėdoje labiausiai perkami buvo nuo 200 iki 250 tūkst. litų kainavę naujos statybos butai, kurie sudarė 35 proc. visų parduotų naujos statybos butų.

Rinkos analitikas T.Žiaugra skaičiuoja kad, naujos statybos butų pasiūla Klaipėdoje per ketvirtį sumažėjo 7 proc. Šiuo metu naujų butų pasiūlą sudaro apie 670 butų, iš kurių didžioji dalis baigtuose statyti namuose.

„Net 460 suprojektuotų butų yra sustabdytuose projektuose ir mažai tikėtina, kad artimiausiu metu šie butai papildys rinką. Jei ir sulauksime naujų projektų Klaipėdoje, tai, greičiausiai, bus nedideli daugiabučiai su kompaktiškais ir funkcionaliai  išplanuotais butais“, – teigė T. Žiaugra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius