-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 07

Klaipėdoje – pėstininkų gelbėtojų pratybos kariams savanoriams

Pirmadienį Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų mokomajame batalione prasidėjo penkias dienas truksiantis pėstininko gelbėtojo kursas.
Kariai savanoriai semiasi teorinių ir praktinių žinių.
Kariai savanoriai semiasi teorinių ir praktinių žinių. / KAM nuotr.

Kurse dalyvauja 20 karių savanorių iš visų penkių KASP rinktinių.

Šis kursas yra karių savanorių individualiojo rengimo dalis. Jis skirtas kariams savanoriams, kurie savo padaliniuose užima pėstininko gelbėtojo pareigas. Kursų metu, per teorinius ir praktinius užsiėmimus, kariai savanoriai supažindinami su karo medicina, medicinine parama, pėstininko gelbėtojo naudojamomis medicininėmis priemonėmis, jų paskirtimi. Kursantai taip pat supažindinami su žmogaus anatomija, kvėpavimo, širdies ir kraujagyslių, nervų ir kt. svarbių sistemų bei organų funkcijomis. Taip pat mokoma taisyklingai įvertinti nukentėjusio būklę, gaivinimo, kraujavimo stabdymo pagrindų. Kurso pabaigoje kariams savanoriams, sėkmingai baigusiems gelbėtojo kursą, bus įteikti kurso baigimo pažymėjimai.

Šiais metais tai pirmasis iš numatytų penkių tokio pobūdžio kursų, planuojama, kad per šiuos metus gelbėtojo kvalifikaciją įgis apie 100 karių savanorių.

Kariai savanoriai šiame kurse įgytas žinias jau ne kartą yra panaudoję įvairiose situacijose: praėjusių metų spalio mėnesį Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės 803 kuopos savanoriai atsargos leitenantas Vidmantas Kuprevičius, vyresnioji eilinė Skirmantė Makūnaitė, eilinė Loreta Karklelytė ir vyresnysis eilinis Adas Bikus pertraukos tarp užsiėmimų kuopavietėje metu, važiuodami Geležinio vilko gatve Vilniuje, tapo skaudaus autoįvykio, kuomet sankryžoje sunkvežimis trenkėsi į lengvąjį automobilį, liudininkais. Kariai savanoriai tuomet nedelsdami suskubo padėti nukentėjusiems. Panaudodami kariuomenėje įgytas žinias, kariai nukentėjusiems padėjo išlipti iš rūkstančios mašinos ir suteikė pirmąją medicinos pagalbą, taip pat atlaisvino kelią atvykstantiems operatyvių tarnybų automobiliams.

Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų mokomasis batalionas yra Krašto apsaugos savanorių pajėgų dalinys, kuris rengia Sausumos pajėgoms reikalingų specialybių specialistus pagal individualias kovinio rengimo programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius